От: При 700 акции през 2009-2013 г. е използвана сила без нужда
Не ми се влиза в спорове по историята, но НДСВ стъпиха на фундамента от СДС-то. Валутен борд, либерализирана икономика спрямо 97, редица приватизации на фалирали мастодни -Кремиковци нали знаеш 40 години на загуба.
Това, което стана е връщане на доверието в паричната ни единица в случаят лева, щото борда това и прави. До 97 г. мисля че над 90% от стокообмена е в чужда валута. Това, което трябва правят десните, го направиха СДС-то, но и се разцепиха знаеш защо.
Та след това иде царя - ето дясна партия управлява - те си браха негативите покрай ЕС. Ей малкото фюрерче сега ще ревизира меморандуми и ще съди за АЕЦ-а
A за реформите на център ляво, то бяха щото имаше десни нюанси, който се оказаха истинските които опъват конците.
Аз се надявам за коалиция от дясно, трябва стане голям прецедент да управлява някога в БГ изцяло дясна партия.
Сега като смятам СДС и НДСВ прокарват каквито и да е реформи. Мисля, че е на Каролев идеята за плоският данък, не случайно най-ревностно го защитава. Но се прие пак именно заради НДСВ + ДПС, не заради БСП. И това управление разбираме, че БСП ще прави прогресия и че иска слага данък богатство, това директно бие срещу онова БСП, за което мислиш е било дясно.
Верно, че има сбъркано в БГ и то е много - имаме тежко комунистическо наследство. Докато няма инициативност в масата ще си кретаме на този парадокс. Аз не случайно писах мисля, че ни чака дясно - целият социален модел и голям контрол на държавата се разрушява и до 1 - 2 година ще е в крах - очаквам много тежки световно икономически последици и ренесанс в мислите на масата. Да видим дали съм прав - икономически няма какво друго да стане освен спукване на паричният балон, т.е. крах на текущата фиатна монетарна система и връщане към истинските пари. БГ няма къде да мърда освен в нея дирекция, очаквам един ден хората да разчитат на себе си а не на държавата ги оправи. И мисля, че до няколко години може видим това.