Програмен език ?

От: Програмен език ?

Винаги можеш да направиш нишова социална мрежа.
Или да се фокусираш върху недостатъците на Фейсбук.

Преди Фейсбук имаше МайСпейс. А Майспейс беше голяма работа.

Обикновено е по-лесно да се натресеш у вече съществуващ пазар.
Щото да дефинираш и рекламираш нова потребност е продължително и тежко начинание.

А според вас кое е по добре С++ или (PHP CSS HTML JAVA SCRIPT) общо взето програмист или да развия онлайн бизнес. С кое по-лесно се правят пари, защото както гледам май е с онлайн бизнеса ако потръгне. Имам в предвид кое е по-добре и с кое ще докарам повече доходи със постоянство. Да уча що годе С++ или да уча ( PHP CSS HTML JAVA SCRIPT) ?

Последно редактирано:

Ако от хора, които са в онлайн бизнеса, искаш съвет дали онлайн или офлайн бизнес да захванеш...
По-добре виж кое е твоето нещо.

А може ли да ми кажете ако искам да се занимавам с онлайн бизнес, нужно ли ми HTML CSS PHP, защото има много готови програми които се правят сайтове и се чудя дали да уча тези работи или да започна с някоя готова програмка :).

Ще научиш нещо от трите при всяко положение и точно в тая поредност, щеш-не щеш.
Иначе си ползвай смело готови решения ако можеш да създаваш нещо подходящо за потребителите.

Да попитам пак, с кое повече пари се изкарват и по-лесно. Оффлайн или Онлайн ? :)

Тук се занимаваме с онлайн бизнес, защото с това сме успели.
Няма кой да ти направи сравнението.

Просто се чудя как да постъпя. Дали да уча С++ ставам на 18 19 и отивам в някоя лъскава фирмичка и си зимам по 4к-5к месечно :) или да уча ( html css php javascript ) и да направя нещо велико. Това ме спира, и друго се чудя някои хора казват че големите пари са във enterprise programming а какво е това ако може да ми кажеш ?

И в двата случая нещата не са точно както си ги представяш. Всичко зависи от това колко бързо ще напреднеш, в какво ще тръгнеш да се развиваш, каква работа ще си намериш, какво портфолио имаш, за каква заплата ще се договориш, какви клиенти имаш... да продължа?

А enterprise programming е програмиране в корпоративна среда (т.е. в голяма фирма за големи клиенти, примерно Oracle).

Офф объркан съм много, незнам наистина вече с какво да започна ...

Ами започни с едно от двете. Сам ще разбереш дали ти липсва другото или не. Преди всичко ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕШ.

Само запомни, че славата е по-важна от парите. Щом имаш дилема от това да направиш нещо велико или да учиш С++ за да взимаш 4-5к заплата. Избери да направиш нещо велико.

Хубаво е, че си планираш бъдещето от сега и без да игнорираш по-горе дадените ти съвети от колегите нека да ти дам един съвет и аз. Ключа за успеха в този бизнес е РУТИНА. Това е комбинацията от знания с добрата практика и умения. Първото се постига с четене, а второто с работа. Изборът е твой, но трябва да има последователност. Ако решиш да се занимаваш с онлайн бизнес, ориентирай се към уеб дизайн и окомплектовай уменията си със SEO & SEM. За това се иска време и много труд. Удовлетворението идва по-късно!

Горе