От: Продажби от Китай - Собствен сайт, направен от производителя
Никой не ти отговаря конкретно, щото и те не знаят
а ги вълнува въпроса, понеже и повечето са на подобно дередже... И затова се усукват около тая тема.
Ако не ти пише името никъде освен на WU бележките, няма проблем. Просто си декларираш доходите годишно и толкова.
Но ако продаваш реплики и примерно домейнът и хостинга са на твое име или по някакъв друг начин следата води до теб, по-добре да не продаваш в ЕУ (като блокираш ИП-тата).
Ама все пак това не е юридическа консултация - само произволни размишления по темата.
Най-после и един "знаещ" да се яви!
1) Аз не съм на това дередже
2) Колегата не е питал за схеми как може фа мами
3) Ползва Peypal
4) Ако решат да го хванат и с прокси, впн и тор сървъри пак няма да се скрие
5) Имаш право да си размишляваш
6) Да, никой не знае, а и няма как да знае. Има нарушение на закона, а кой хващат и кой не както е споменато по-горе трябва врачка да каже
Аз се кефя на момчето, защото има желание. И както писах не мисля, че за 100-200 лв на месец някой ще се занимава с него.
Съвет:
Консултирай се с адвокат! Казваш му всичко от-до. Ако стане гаф, поне да знаеш какво да правиш.
И пак казвам - учи, събирай опит и не чакай само на това, че може да минеш метър, а по-натам инвестирай да си изряден. Тук има доста подобни теми. Не чакай всичко на готово.
Лични мотиви да пиша в темата, че момчето е амбициозно и има желание за развитие. Пише всичко в прав текст въпреки че е неизряден отвсякъде.
Няма как да знам, но повечето онлайн магазини мисля, че така са тръгнали. Тук не става въпрос за брандове с бюджет от 100 к. А всъщност си има и все още развити от години, които в "за нас" се гонят две мухи, защото е празно.