Е това е друго нещо !!! Браво, много добре
Благодаря!
Остана ми само един проблем за решаване, ето тези гривни и подобни на тях не мога да ги заснема на бял фон или поне белия фон не може да ми се получи толкова контрастен, защото кристалите и белите елементи почти изчезват.. ://
За сега решението ми е да ги снимам навън в натурална среда сред камъни и дървета и разни подобни или пък да мушна някакви такива неща в палатката и да ги снимам в/у тях.
Виж файлът 8904Виж файлът 8905
Някой ако може да даде някакъв съвет или трик... как да пробвам
Белите просто ги снимай върху някакъв плащ - нещо приятно на цвят и текстура.
фокуса нещо обаче ми бяга. За тези бижута определено трябва да взема макро обектив.
После и аз ще кача бели на черен фон, само още малко да се помъча със стандартния бял фон
Снимки се разглеждат по правило на черен фон. Тогава липсва фонова светлина и се вижда само изображението.
Белия фон е възможно най-скапаното решение. Не знам защо се възприема за стандартен... :shock:
Защото изглежда по-приветлив и luxurious
Ба-ба! Няма да категоризирам горното, да не вземеш да се засегнеш.
Превключи си форума на черния дизайн, поработи една седмица, за да свикнеш, и съм насреща да го обсъдим. :roll:
Задачата на едно изображение е да даде информация. Максимално ясна. Това се постига единствено, когато тази информация не е омешана с нещо друго.
Няма да задълбочавам във физиката и раздела за светлината. И как светлината от фона се смесва със светлината от изображението. Шест години, като студент, се занимавах с художествена фотография. Под ръководството на доц. фотограф художник Живко Арабов - един от големите ми учители в живота.
(Ха, гледам, че продължава да ползва Киев 6С! :| )
Хубаво е, който сам си прави снимките, вместо да се мъчи, да се снабди с малко книги по фотография.
Да прав си но както казва една поговорка "Никои не се е родил научен" Тука просто споделяме кое и как. Професионалистите са друга бира.Има една поговорка "Ако имаш килограм брашно дай го на майстор пекар да ти направи хляб". Както писаха доста хора в предходни постове, фотографията е тънка работа и трябва доста учение и много опит. Според мен най-добре е да оставите нещата на професионалистите. Доколкото знам продуктовата фотография не е скъпа, даже излиза по-евтино от портретната.