Няма отърване от Русия, много силна аура има тази нация и малките коментират винаги за това, независимо за лошо или добро. Е как да не се гордея, че съм руснак
Аз се гордея, че съм българин и не виждам нищо странно в това човек да се гордее с произхода си. Ако се гордея, с това че имам голям и дебел член, това пак ли е лична заслуга и качество, което не се определя от това какви са били прародителите ми? Пропускаш тънкият момент, в който всичките ти лични качества и заслуги, които произлизат от тях, произтичат от генетичният материал, от който си изграден.по принцип не е за гордост, все едно да се гордееш, че си българин, или да се гордееш че си циганин. (щото гордостта е лично качество за лични заслуги и ако се гордееш поради външни и не произлизащи от теб фактори, като примерно етноса си, си податлив на пропаганда и външно манипулиране)
Аз се гордея, че съм българин и не виждам нищо странно в това човек да се гордее с произхода си. Ако се гордея, с това че имам голям и дебел член, това пак ли е лична заслуга и качество, което не се определя от това какви са били прародителите ми? Пропускаш тънкият момент, в който всичките ти лични качества и заслуги, които произлизат от тях, произтичат от генетичният материал, от който си изграден.
..................
Сбърках темата, на другата го сложих.Да ама УАЗ имат ръст от 7% Блеки, тука удобно пропускаш, че почти всички марки имат сериозни спадове за посочения период. Примерно японските и френските марки са с над 40% спад. Това е някаква световна тенденция, която в случая нищо не значи. Другите марки като тръгнат нагоре, вероятно и ладата ще ги последва.
Абе що си изтри поста бе?
Сбърках темата, на другата е сложих.
Прав си, но УАЗ имат увеличение от 2к при спад на Лада от близо 70к - това не е равно на ръст на местен бизнес.
Нищо не пропускам спада е повлиян от политическият риск в Русия и не случайно редица заводи затвориха врати в Русия. Именно това бе аргумента на Путин - ново мощно местно производство, което ще удари в земята вноса. Да, ама не!
А можеш да видиш интересно нещо Лексус и Порше бележат ръстове двуцифрен процент - говори само за цялата структура на икономиката - много тежки структруни проблеми, които облагодетелстват малък кръг от хора.
Никой не е казал, че ще има печеливш - най-много ще губят самите руснаци. Фолксваген им е през оно, че имат спад от 40к продадени коли на фона на 10 милиона продажби същото е и за Тойота и т.н - пазар, който е под 1%, не може да ти нанесе големи щети. Но пък примерно Автоваз това е близо 30% за година. Както казах най-зле е за обикновеният руснак инфлация в добавка със спад на продукти и най-вече качествени продукти.
извода е ясен, оня пич с 25те бона, вместо да си взима ауди, да организира една контрабанда за русия.
Никой не е казал, че ще има печеливш - най-много ще губят самите руснаци. Фолксваген им е през оно, че имат спад от 40к продадени коли на фона на 10 милиона продажби същото е и за Тойота и т.н - пазар, който е под 1%, не може да ти нанесе големи щети. Но пък примерно Автоваз това е близо 30% за година. Както казах най-зле е за обикновеният руснак инфлация в добавка със спад на продукти и най-вече качествени продукти.
А обикновения германец, дето го гонят от общинското жилище, в което е живял 20-30 г. за да настанят бежанци, е много добре.Цъфнал и вързал е, и ще цъфти и ще процъфтява. То и за работа ще почне дискриминацията скоро, дискриминация на мнозинството за сметка на едно друго мнозинство, пратено там от САЩ със съгласието на Меркел и партията и.
Т.е. не мога да се гордея с приятелите си или пък с предците си, или пък с техните приятели, за които съм слушал истории? Не мога да се гордея с постиженията на народа си? Така ли?Гордостта от приндалежността към общество и група, която гордост произлиза от действия на друг е някаква форма на шизофрения. Може да си горд от себе си и твоите действия, с които допринасяш към себе развитието или към обществото/групата!
Т.е. не мога да се гордея с приятелите си или пък с предците си, или пък с техните приятели, за които съм слушал истории? Не мога да се гордея с постиженията на народа си? Така ли?
Горд съм, че съм свързан с умни хора и хора направили велики неща. Гордостта е хубаво чувство, тя е мощен мотиватор за собствените ти успехи. Не намирам нищо шизофренично, в това да се гордея с военните, техническите, икономическите или научните успехи на народа ми. Ти, като българин си част от българския народ. Народът нито почва с теб, нито ще свърши с теб.Можеш, но гордостта е форма на активност - в смисъл горд си от чужди постижения или от твои.
Кво общо имат мизериите на политика ЕС с мизериите от политика на Путин? Да не мислиш, че ако имаше милионна бежанска вълна към Русия щеше да е по различно?
Горд съм, че съм свързан с умни хора и хора направили велики неща. Гордостта е хубаво чувство, тя е мощен мотиватор за собствените ти успехи. Не намирам нищо шизофренично, в това да се гордея с военните, техническите, икономическите или научните успехи на народа ми. Ти, като българин си част от българския народ. Народът нито почва с теб, нито ще свърши с теб.
Пак ти казвам, нищо не почва и не свършва с тебАми то много хубаво ама тази гордост е свързана с миналото и то в светлото преди едно 70 години, след окупацията и комунизма и сега, тази гордост е малко как да ти кажа супер изкривена. То все едно да сме горди от факта, че сме били на 3 морете, като не сме взимали активно действие. За мен това е повече към възхищение от колкото гордост. Ако всичко толкова лесно се предаваше, знаеш до сега всички да са Буровци, Георгиовеци и т.н.