От: Радвам се, че умряха телефонните поръчки - а вие?
Да, няма проблем ще ти пратя телефон на лично, но ще обясня как става с андроид телефон тук в случай, че и на някой друг му трябва такова решение.
Избираш си къде да направиш регистрация:
за
PlanetPhone - предимства: 12 месеца активност (6 на депозита и още 6 на номера), по-ниски цени за разговори с чужбина
за
justcall - предимства: по-ниска цена за разговори с БГ мобилни, валидност само 6 месеца.
Аз имам номера и от двата, но PlanetPhone са ми фаворити от към поддръжка.
При регистрация и на двата получаваш 3 неща, които ти трябват:
1. Юзър
2. Парола
3. sip сървър
Сваляш си от Андроид маркета
Zoiper
Стартираш го и отиваш на Config / Accounts / Add account /
Пита те дали имаш вече Акаунт отговаряш с Yes и след това избираш Manual configuration
Избираш SIP
На Account name пишеш например името на магазина Zoo да кажем, да те подсеща за да не помниш телефони.
На Host пишеш::
- за planetphone номер: sip.planetphone.net
- за justcall номер: sip.justcall.bg
На username и парола, каквото си поличил при регистрацията.
За да получаваш входящи обаждания се правят следните настройки.
В меню Config / Connectivity слагаш отметка на всичко: Keep alive WiF, Stay awake и на Run in background
Само това е
Много повече възможности ти дава телефонната централа, разбира се. От това да имаш посрещащо съобщение от рода на "Благодаря Ви, че избрахте Мтел" до това да записваш разговорите с клиентите, да имаш работно време, през което да приемаш обаждания, а след това да се насочват към гласова поща и всякакви други благини. За това също мога да помогна, ако някой има интерес.