Ок може и да съм ламер, но нали идеята на форума е да се обменят опит и знания. Иначе няма какво да крия проекта е
https://transasic.com, и го търкалям помежду основната ми работа дори го бях пуснал за продажба, но не се намери нов собственик и сега реших, че следващото ниво е да го направя международен
Естествено, че е за това форума, просто се издразних, че се дават коментари и съвети, без дори някой да е запознат със самия проект и целите му.
Тука вече се сравняват зари-мари, кой бранд какво правел. Щом търсиш мнение във форум, аз подразбирам че не става въпрос за голям и развит бранд. След като пусна и сайта, е ясно че като начало търсиш оптимално решение за мултиезичност, най-вече от seo гледна точка.
Всеки вариант извън brand.com/lang, означава че ще имаш отделен сайт за всяка езикова версия. Това съответно означава , че ще трябва да правиш за всеки отделен сайт оптимизация, свързана с допълнителни разходи.
Ако не те интерсуваше seo, мисля че нямаше изобщо да питаш как е най-добре да се направят езиковите версии.
Щом се занимаваш в свободното си време със сайта и даже е бил за продан, значи не смяташ да инвестираш за момента излишни средства.
Да, за международен бранд е супер на отделен локал домейн, но само ако ще инвестираш в развитието им. Ако смяташ да има различно съдържание, пак е удачно.
Но само за мултиезичност, не са ти нужни отделни домейни или поддомейни чисто от финансова гледна точка