Пълни глупости. Няма как да ме убедиш, че нареждачшти на магазини имат собствени жилища, нови автомобили, могат да си позволят няколко пъти годишно почивки, частни училища и детски градини за децата, частно здравеопазване и т.н.
Тук държавните детски градини и училища са класи над частното в БГ (като бази и съоражения) За самото образовение не мога да се изкажа все още.Тва на база къде ходят моите челяд. Фор фрее. Здравеопазването е на планети разстояние от частното в БГ и на вселени от държавното БГ, не говоря за специалисти и доктори. И по принцип е фрее. От това което съм видял за почивките им преди корона истерията, голям процент съседи си имат каравани или кемпери, натоварват се и ги няма известно време. С единия по се знаем и бачка в пощата, не е шеф, а бачкатор. Неем намеренеие да те убеждавам. Живял съм на еднтото сега жиевя на другото място. Тва си е мой впечатлЪК
Глупости. За това сумати мои познати ИТ се върнаха и работят и живеят в България, не съм чул и да има масово изселение на ИТ-та.
Те си знаят. Средната заплата за твоя стаж и длъжност тук е околЕ 50k Евра годишно, ти си знаеш в БГ колко е.
Ами не. Нямам намерения да робувам някъде в чужбина, да съм далеч от близки и приятели, заради абсолютна сума, която не може да ми осигури по-добра покупателна способност. Пълна глупост е да се твърди, че Х евро доход в България и Х евро доход в Германия са равностойни.
Дано, и аз нямах такива мераци. Дет се вика вече мислих за пенсия (въпреки че съм много съм далеч от нея) понякога причините не са само финансови.
Тия способности и Х фактори съм малко прост да ги осзъная, но най-простата сметка е следната
Германия 1580 евра минимална заплата = 1580 единици
България 311 евра минимална заплата = 311 единици
Повечето продукти - хранителни, техника, битови са 1 към 1 единици.
За новите автомобилите е ясно 1 към 1 единици.
Комуналните услуги тука се изчисляват по различен начин но като теглим чертата края на месеца почти 1 към 1 единици
Интернет, телефони, тв-та 1 към 2 единици.
Услугите са по скъпи - техници, монтьори и тем подобни.
Наемите са малко сложни за сравнение, но например в момента плащам по-малко (в единици) за двойна квадратура, двор и парко място от колкото плащах в Софето в Бояна, където ми надраха колата и сменях гуми.
В случая съм в малко населено място, а по-голямото подобно на Софето ми е на 60км, които изминавам за 40 мин. Толкова горе долу ми отнемаше да стигна от Бояна до центъра, а и малко повечко нерви
Мизерията е показах вече, ама за тез единици толкоз.
Поддръжка на стар автомобил е по-скъпа тука.
Сега дали е по ясно що нареждача може да си позволи стандарта на БГ ИТто?
Какви топки бе човек, какви глупости. Всеки може да хване самолета и да почне каква да е работа някъде. Особено неквалифицирана. В цяла Европа има огромен недостиг на всякаква работна ръка, чудят се как да го запълнят. Въпросът е дали мероприятието си струва. За мен категорично не си струва.
Топки се искат да преодолееш егото си и да почнеш каквато и да е работа въпреки какъв си бил до този момент. Въпреки, че занаеш , че винаги ше има некой си прохождащ ИТ да ти дава наклон на бирата в склада. СеА по ясно ли е?
И особено хора с претенции на бизнесмени и предприемачи да обяснявате подобни неща е много много странно. И иронизирам точно това плюс прехласването колко важна и значима е работата на нареждача на магазин или чистача на склада, а не самата дейност. Но явно не можеш да го осъзнаеш.
Я никога не съм бил с такива претенции.
Тва е на база видяното около мен, не казвам че в по целия дойч е така.
Ни тъ кандардисвам да емигрираш, но не умаловажавай труда и професиите на другите на база аз съм ИТ и взимам ехе.. олигофренско е.
Иначе и аз си искам в БГ дай боже по-скоро.
пп. не съм нареждач (за предвидливите)