Хехе, аз обичам да препрочитам любимите си автори, па ти си ми фаворит
Да, наистина е мечта, то и аз искам да си избирам какъв ток да плащам, примерно искам ток от АЕЦ, че по-евтин, ама той е за износ, а на мене ми дават ток от американската Марица, хич не ми дават право на избор да го ева...
Няма атомна централа в света, която да работи на загуба
Нашата заявка за алтернатива е ясна – левият проект за социална държава. Но не държава „хранилка”, ей-така раздаваща благини. Напротив – държава с авторитет, годна първо да изисква от гражданите си съзнателен принос за упорит труд и отговорно поведение, особено в условията на криза.
Норт, ако ти дават пари, гледай да агитираш за не толкова далечни катаклизми
И какво стана сега, започнахме да копаме въглища като луди, за да насмогнем на износа? Къде изчезна излишъкът? Да, ама колкото повече въглища изгаряме, толкова повече си замърсяваме въздуха и докарваме киселинни дъждове, които изгарят зеленчуците на открито. Да не говорим колко катрани вдишваме допълнително. А през зимата износът ще е още по-голям. Тогава поради липса на други възможности пак ще добиваме и горим гигантски количества въглища. Освен това през следващите години нуждите от ток в България и около нея само ще растат. Тогава ще искат да купуват още повече от нас, но вече няма да имаме за продаване, защото едвам ще насмогваме на собствените си нужди.Това доведе до увеличение добива на въглища в страната и достигане стойности само за вчерашния ден от над 75 000 тона, което е добро количество за летните месеци.
Ами да си построим АЕЦ за нас тогава. Да се затворят скъпите ТЕЦ-ове и разни там измислени ВЕИ-та и токът за вътрешния пазар да е стотинки. Знаеш ли това какъв шут в гъзо на икономиката ще даде?
Ами да си построим АЕЦ за нас тогава. Да се затворят скъпите ТЕЦ-ове и разни там измислени ВЕИ-та и токът за вътрешния пазар да е стотинки. Знаеш ли това какъв шут в гъзо на икономиката ще даде?
Защото за Белене има разрешение за строеж, а за 7-Блок на Козлодуй трябва да се подпишат 26 държави членки, което е почти невъзможно. До 2019 ще затворят Козлодуй и ще внасяме ток.А защо нова АЕЦ вместо нов блок на АЕЦ?:shock:
Защото за Белене има разрешение за строеж, а за 7-Блок на Козлодуй трябва да се подпишат 26 държави членки
Защото за Белене има разрешение за строеж, а за 7-Блок на Козлодуй трябва да се подпишат 26 държави членки, което е почти невъзможно. До 2019 ще затворят Козлодуй и ще внасяме ток.
Наскоро четох една статия за един английски губернатор на Сингапур, Хонг Конг, нещо такова - сър еди кой си - живял и управлявал 30-70 години назад във времето.
Та докато управлявал Сингапур идвали от Англия на инспекции и го питали "Абе тука не е ли добра идея да се построи мост м/у тези острови". А той отговорил "Ако бизнеса прецени, че е изгодно, нека го построи. Наша задача е да им гарантираме, че ще остане тяхна собственост дори и след 100 години".
Та това е най-сериозната част за АЕЦ Белене. След като има частни централи, защо да няма и частен АЕЦ.
По Света има доста частни АЕЦ, доста частна инфраструктура, по която като минаваш плащаш.
Изгоден или неизгоден на кой ще продаваме ток и кой ще печели са безсмислени спорове. В развития свят са богати, щото като видят възможност, частни капитали се възползват от тази възможност, а не викат "Нека държавата да инвестира".