Re: От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча
Томов, по-спокойно. Много навътре ги взимаш нещата. Юнайтед винаги са били голям клуб и ще бъдат такъв. То всичко хубаво и лошо идва също от тоя факт. Мен ме дразни, че се взеха за много велики, а всъщност се видя тоя сезон, че не могат винаги да са на първо място.
Мен ме дразни, че феновете на Юнайтед свързват успехите на Сити само с парите. Ама де факто и Юнайтед ги имат парите. ВЪпросът е какво правят с тях. От там идват проблемите на клуба. Трансферната им политика е зле.
Спокоен съм и нищо не вземам навътре, просто обяснявам неща, които другите или не виждат или се правят на слепи, че да не виждат. Всеки българин свързва провала с това, че Барби не бил играл. Барби няма общо. Измъчвани бяхме от контузии, а и играчите ни са прекалено млади, за да се борят с опита на други. И не отбора се е взел за велик, а "феновете" не търпят провали, мен най-много за ей това ме е яд. Като не им харесва да са втори, да стават фен на Шити, догодина може би на Челси, знае ли човек.
И за парите и трансферната политика не си напълно прав. Да, феновете свързват Сити с парите и не случайно. За последните 3 години са похарчили над 1.7 милиарда за трансфери и заплати, а ние сме дали не повече от 600 милиона.
Трансферната политика пък мога да ти кажа, че е една от най-добрите. Купуваме само млади играчи и ги развиваме, в последствие или остават при нас и стават клубни легенди или на възраст 27-28 ги продаваме за 5 пъти по-голяма сума от дадената. Примерни пре-достатъчно, но ей ти Роналдо. Купен за 17.5 евро. милиона на 18 години, продаден на 25 за 94 милиона евро.
В интерес на истината като изключим Бербатов за последните 5 години по-скъп от 20 милиона паунда играч не е идвал при нас. И ето да ти покажа каква точно ни е трансферната политика:
Сезон 2011-2012
Phil Jones - £17,000,000 - закупен на 19 години
David De Gea - £18,900,000 - закупен на 20 години
Ashley Young - £17,000,000 - закупен на 26 години
Сезон 2010-2011
Chris Smalling - £10,000,000 - закупен на 20 години
Javier Hernandez - £6,000,000 - закупен на 21 години
Anders Lindegaard - £3,500,000 - закупен на 26 години
Marnick Vermijl - £300,000 - хлапак играе при резервите
Bebe - £7,400,000 - хлапак - провал - продадохме го за 4 милиона
Сезон 2009-2010
Antonio Valencia - £16,000,000 - закупен на 23 години
Gabriel Obertan - £3,000,000 - хлапак, който не успя да се наложи, продадохме го за същите пари на Нюкесъл
Mame Biram Diouf - £2,000,000 - отново хлапак, който не успя да се наложи, продадохме го за 1.5 в Германия
Michael Owen - Free - дърт, но като за без пари - качествена резерва
Paul Pogba - Nominal - взет без пари от академия, очаква се да подпише нов договор и догодина да играе като титуляр
Мързи ме вече да изреждам. Сам виждаш каква е трансферната политика - играчи под 26 и за максимум 18 милиона. Единствените ни трансфери за над 25 милиона за последните 10 години са Руни и Бербатов.
По-подробна информация тук
http://www.transferleague.co.uk/premiership-transfers/manchester-united-transfers.html
От друга страна погледни трансферите на Сити за последните 4 години от както ги купиха арабите
http://www.transferleague.co.uk/premiership-transfers/manchester-city-transfers.html - 482.75 милиона лири, при 136.85 за същия период при нас.