Абе не е това логикта "аз с 3000 ши ям пържоли с климатика на 6 до лятото"
Логиката е "ще изкарам толкова пари, че да ми с тигне и за якето, и за климатика на 6 и за бира с пържоли до якето"
Инак нищо никога няма да имате.
За мен - поне по 10... ама като се замисля, и по 100 да е 3 бона за яке май никога няма да дамбах тая логика?
кажи ми примерно по колко трябва да печелиш месечно според теб за да си купиш такова яке спокойно?
5000
Много ли е? Много е. Но не невъзможно
Еми зависи, колко е добро якето, колко ще го насиш, и естествено колко го искаш. Но мисля, че ако си с доход от 5К месечно, няма да ти е проблем. Това е само ако не изплащаш по 1К - кола, 1,5К апартамент и други такива разходи. Ако този месец пребереш 5-6К в джоба си, може да се полигавиш с едно много яко яке, което ще те топли 2-3 студени сезона, а може и повече. За тези пари може да се разчита на качество, не само на гъзария.бах тая логика?
кажи ми примерно по колко трябва да печелиш месечно според теб за да си купиш такова яке спокойно?
Определено не този манталитет. Аз го наричам - ценене на парите, изкарани с честен труд. Просто разума ти е много по-силен.
ем не че оня с акордеона няма да каже пак че се фукам ...
ама аз изкарвам в пъти повече от тази цифра и пак ми се струва скъпо това яке...
може да е от селско-бедняшкият ми манталитет...
...
може да е от селско-бедняшкият ми манталитет...
Как така ще работиш цял месец за 5к и ще дадеш 3к за яке? Ти трябва да си някакъв напълно изтрещял маниакален фен на якета. С 5к на месец нормалният разход за яке е до 500 лева (даже и това е много). Според моята логика за да си купиш яке за 3к, месечния доход трябва да е над 30к.5000
Много ли е? Много е. Но не невъзможно
Демонстративното потребление (Conspicuous consumption) се свързва с името на
американския икономист Т. Веблен, който го определя „като средство за поддържане
на репутацията” и като „доказателство за придобитото богатство” (Веблен, 1984
[1899]). Т. Веблен посочва като присъщи за демонстративното потребление две
основни характеристики на стоките: разточителност и липса на практическа
приложимост. Стоките, които притежават тези две основни характеристики, отразяват
по подходящ начин престижа и репутацията на притежателя си. Т. Веблен свързва
демонстративното потребление с новозабогателите американци, които не трябва да
работят, а само да ползват в излишество, за да подчертават мястото си в социалната
йерархия и своя престиж.
Човече, как може да объркаш " не било 270 а 2730 лева.... "
Смени дилъра...
Тази стока е толкова скъпа, защото целевата група е любителите на демонстративно потребление.
Източник
Няма смисъл човек да си пропилява живота в правене на пари, които да харчи за неща, от които няма нужда.
"Ние работим за да купуваме неща, които не ни трябват"
или
"Работим, за да си плащаме двустайните килии"
Абе човек, хората ги тренират да получават удоволствие от купуването на ненужни неща. Купи си AXE и всички мацки ще са твои. Купи си новата чанта D&G и всички ще ти се кефят.Ако обаче ти доставя удоволствие само купуването на ненужни неща - значи имаш проблем и трябва да се консултираш със специалист...