Социално отговорни предприемачи

Ще вземеш ли участие в подобни кампании?


  • Общо гласове
    6
От: Социално отговорни предприемачи

Един колега в една подобна тема беше написал "Народът е прост и не заслужава да му се помага". Еми прав си беше, държавата ако работеше както трябва нямаше да има нужда от организирането на български коледи, великолепни шесторки, осморки, десеторки... и накрая ментел и другите мошеници да се нагълтват с пари от смс-и. Ако един богаташ се впечатли от нечия история и стане благодетел на някое дете с рядка и труднолечима болест (примерно) - ок, но стига да си следи къде му отиват парите, а не като оня мошеник Горсов, който профука парите за дъщеря си на ротативки. А като сме много, като минават през трети човек да се събират парите и става една мътеница...

Нищо лично към вижданията на когото и да било във форума, прочетох половин ред от първия пост колкото да схвана идеята на темата, така че ако авторът се е почувствал засегнат по някакъв начин - моля да ме извини.
 
От: Социално отговорни предприемачи

Не е ли по-добре вместо да давате пари. Хора с офиси, бизнес да взимат по-големи деца и да им дават занимания за два три часа на ден. Да се учат на занаят. То така с даване, те си свикват и в един момент решават, че всички са им длъжни да ги издържат защото те не са били с равен старт. А защо трябва да са само деца има и други групи хора, които имат нужда от нещо.

А относно децата в домовете. Те са си научени, че като иде някой трябва да им носи нещо. Аз съм ходил със синът ми да им занесем дрехи, играчки и да си поиграят. Те много се радват и търсят внимание (любов) ..
 
От: Социално отговорни предприемачи

Не е нужно да са единствено деца от домове. Както бях писал може да се помогне на хора с увреждания, на обикновенни училища и т.н. Ако смятате, че някой ще заграби сумата и дим да го няма има и други варианти.

В друга тема колега от форума предлагаше среща във Варна - ами Ок. Прави се среща събират се хората. Минава се после през един магазин. Купува се каквото е нужно на момента и се отива и се дарява веднага. Хем срещата ще има някакъв положителен ефект. Дето ще се дадат по 20-30-40 лева за кръчма и само за приказки.

Така хем ще могат да се формират някакви колективи от колеги по региони, хем се трупат събирания и контакти, хем помагаме.

Също така бях споменал, че може да поработим и онлайн. Колко училища нямат никакъв сайт, а нямат пари да си го позволят? Колко осведомени са хората за кучетата водачи? А за езика на глухонемите?

Наистина се надявам да се спрат да се гледат лошите примери и паразитите. Ако вземаме пример от тях се превръшаме в такива.

Някой беше казъл - всеки сам да се оправя. Адски изтъркано, но и също толкова вярно - снопа с пръчки, едната пръчка.


Друг питаше за конкретни дейности. Ето предлагам - ако се случи срещата във Варна да се направи и една помощ-кампания (да не я наричаме благотворителна, защото тази дума е опорочена вече). Давам друго предложение - сайтове на училища, такива в помощ на хора с увреждания.
 

Горе