Спасете ни от циганите!

От: Спасете ни от циганите!

Този конфликт е изкуствено генериран. Ето защо аз отказвам да съм баламурник и да се връзвам на тези анти-някои пропаганди. Ако някой е виновен за нещо, той е виновен лично (не групово) и се наказва лично според извършеното. Колкото по-малко балами, толкова по-малко стълкновения/проблеми ще има.

А, да бе ... изкуствено генериран :/ сякаш не се случват такива неща всеки ден :/

А колко неща правят хрисимите сънародници?
Скоро пак ми се мярна онова видео с двете дечица ритащи безпощадно пенсионер на улицата...

Подкрепям безрезервно Unwise.

Изкуствено генериран бил проблема. Знаете ли какво е било отношението между българи - цигани от векове насам? Ако не знаете, поинтересувайте се. Факт е, че има и българи които извършват престъпления, но дребните битови престъпления са цигански патент. Да не говорим за убийства и изнасилвания на стари хора. Или побоища с използването на брадви и саби. Айде дайте ми пример за българин изнасилил и убил баба - не можете.

Unwise, съгласен съм, че вината е персонална, но какво правим когато расистката държавна политика привилегирова един етнос и нарочно си затваря очите за престъпленията му? Огромна част от този етнос осъзнава, че поради произхода си може да дерибейства безнаказано върху останалите, кво правим в този случай? Вината е пресонална, но тя се игнорира, защото етносът е невинен по дефиниция..

Ето и конкретен пример, макар че те са хиляди. Айде коментирайте това:

Съвкуплението с малолетно лице под 14 години е престъпление

То се преследва от Наказателния кодекс и имаме такива дела. Друга е темата, свързана с това до колко прокуратурата има задължение да уведомява органите, подали сигнала, каза в студиото на „Тази сутрин” говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова. Тя беше категорична, че държавното обвинение разглежда тези случаи.

Агенцията за закрила на детето обаче посочила, че има доста случаи, в които постановления за прекратяване или отказ за образуване стопират наказателното производство.

„Оказа се, че в голяма част от районите с ромско население колегите приемат, че тъй като това се дължи на културата на това население и на традиции, то би следвало да се приеме, макар и формално да са осъществени признаците на престъплението, такова не е извършено”, каза Кожухарова.

Чакам коментар.

Ето и конкретен пример, макар че те са хиляди. Айде коментирайте това:

Чакам коментар.

За същото престъпление аз, ти и всеки от този форум ще бъде осъден на затвор. Явен пример за расова дискриминация спрямо българското население от официалните български власти. Коментара е излишен.

Най-дискриминирания човек е средностатистическият бял мъж на средна възраст в собствената си държава. Това е, където и да е било. Малцинствата винаги се оплакват от расизъм срещу тях и така манипулират доста.

А защо НЕ разбирам Ние трябва да се правим на мъченици, и бъдем катализатор за раздора?

Че някой пледирал дискриминация...нужно ли е това да кара нас да се покажем като "по"?
Сами слагащи си етикети, после някой непознат е виновен за нещо безпочвено, но явно доста нужно, без обективни причини.

Горе