чакаи бе колега , в сервиз съм работил за лаптопи , какъв цял лаптоп ще разглабяш за заден панел .... има някой скапани модели дето изискват такова упражнение за клавиатурата примерно ама за заден панел ми е малко невероятно ...В момента говориш глупости.За да се смени трябва да се разглоби целия лаптоп,което не е препоръчително за човек които не е отворил поне един досега.Блинки даи точния модел на лаптопа.Ако не е изтърван лаптопа и е гаранционен го носи по гаранция.
Аз също съм за майсторско решение (рапидки, капчица, епоксидна смола) или направо бих си карал така - да има повод за разговор като го видят и да хейтя асус
150 лева за пластмаса (която е същата и вероятно също ще се спука от нищото) защото доколкото разбрах от Блинки се е счупил при нормална работа (отварян затваряне)
извиявам се ама по толкова продават ($99) чисто нови хром букове на промо в сащ ако върнете някой античен лаптоп с windows xp
http://www.omgchrome.com/best-buy-xp-trade-chromebook-offer-99/
чакаи бе колега , в сервиз съм работил за лаптопи , какъв цял лаптоп ще разглабяш за заден панел .... има някой скапани модели дето изискват такова упражнение за клавиатурата примерно ама за заден панел ми е малко невероятно ...
Ако смени панела няма ли да му падне гаранцията?
Въпрос към по-разбиращите: вътрешностите на машините трябва да се пипат с антистатични ръкавици - мит или факт?
Просто дадения лаптоп е глупаво направен да се достъпва от горната страна... при моделите на Дел с които съм се занимавал , долния панел пада точно както обясних , 5-6 полтчета и разкачане на щипки... при този асус явно е доста по сложно и трябва да се извади всичко за да го смениш тоя панел.Не се обиждай ама аз без да съм работил в сервиз за лаптопи ти казвам,че толкова си и работил.
Блинки:Какво се чудиш връщай го за гаранция.Иначе 26 паунда ти е основата + около 60-70 лв за труд.
http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW...er_Computing_Netwo rking&hash=item27de73cc6d
BurnX: Всичко което трябва да се направи е показано в клипа+преьвърляне на частите:
[video=youtube;zOwJWdHbjVY]https://www.youtube.com/watch?v=zOwJWdHbjVY[/video]
Просто дадения лаптоп е глупаво направен да се достъпва от горната страна...
Счупен корпус, който ми пречи да отворя добре монитора на лаптопа. Тотално излязъл от орбита. Седи, но грозно и неестетически и гадно.
Само да знаеш че не е трудно да се свали тоя заден панел. 5-6 винтчета и после е само на щипки...
Не се обиждай ама аз без да съм работил в сервиз за лаптопи ти казвам,че толкова си и работил.
Блинки:Какво се чудиш връщай го за гаранция.Иначе 26 паунда ти е основата + около 60-70 лв за труд.
http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW...ther_Computing_Networking&hash=item27de73cc6d
Аз не разбрах как го нареди? Обикновено цъфват така при изпускане. Бонуса е изкъртена панта. Тя здрава ли е? Ако не, хубаво е да го отстраниш проблема възможно най-скоро, че след време е възможно да имаш нужда и от нов лентов кабел...
Нали се сещаш, че отиваме на 200 евро с работата, а аз реално за 700 лева мога да си взема нещо що годе в същите параметри. Няма начин да отделя повече от 10% от стойността, за която ги взех. Май ще се сформира нов фон Лаптоп, но се надявам този да изклати поне година-две. Абе като се замисля май и на година ще съм доволен и после бан намрката ASUS.@Blinky изобщо не питай за цена в официалния сервиз :lol: През официален канел този панел ще ти струва 150 евро без труда...
Нали се сещаш, че отиваме на 200 евро с работата, а аз реално за 700 лева мога да си взема нещо що годе в същите параметри. Няма начин да отделя повече от 10% от стойността, за която ги взех. Май ще се сформира нов фон Лаптоп, но се надявам този да изклати поне година-две. Абе като се замисля май и на година ще съм доволен и после бан намрката ASUS.
Аз си взех хубаво Самсунгче, доволен съм и препоръчвам
Да сещам се
Затова ти казах, ако ще го правиш, прави го "неофициално" тогава можеш да се разминеш с около 200 лв...
А иначе, за марката АСУС съм говорил... Не си нито първия, нито последния със спукани,напукани,счупени пластмаси. На кои от слънцето, на кои от груба работа, на кои от изпускане причини много...
Преди време споменах и за ACER Алуминиев за много пари, на които пантата му се отлепи от back covera...
Следващият пак ще е Aser или ще пробвам нещо ново - Samsung, HP (макар, че имам лошо мнение за Компака им), Toshiba или може би Lenovo. Този ще го сглобя някак и ще го направя статичен явно, редом до другия красавец - eMachine на Aser.