lavish
Active Member
Ами успех, защото те очаква доста сурова битка занапред и май ще търсиш и 3-та работа докато го избуташ Ако махнеш книгите и напълниш магазина с дрехи или храни, мисля, че ще ти върви доста по-добреЗдравейте на всички. Изчетох почти всички коментари и какво да ви кажа, бяхте прави за почти всичко...
Явно това да стартираш бизнес и да го накараш да изкарва дори малко пари е голяма работа...
Бях подготвил странични пари, които очаквах, че ще изникнат непредвидено и въпреки това пак излязоха повече. Реших че е добре да започна и втора работа. В крайна сметка август имам 29 нощни смени от 2-те ми работи само за да може да съществува това нещо.
За да не разтягам локуми - направиха ми къстъм сайт, който се получи страшно добре (bookfield.bg). Намерих агенция, която ми помага с рекламите (взимат ми само 100 лв на този етап да контролират рекламите понеже видяха, че сега стартирам и нямам големи бюджети).
Идва някакъв трафик, но продажби няма все още много много... Сайта беше пуснат на 4-ти август, фирма имам, счетоводители, поддръжка на сайта.
Всичко както трябва до колкото ми позволяват финансите.
Бих се радвал да споделите какво мислите за сайта и какво може би е добре да се направи така, че бизнеса да изгражда едно community от хора, които да купуват (споменавам community защото един от лекторите го подхвърли като добра идея).
Ще се радвам да чуя мнения
Една приятелка ми даде билет за събитие на Юли Тонкин, където присъстваха страхотни лектори. Взех си някои неща от тях, едно от които е, че винаги когато стартираш бизнес е добре да не си сам.
В този ред намисли, ако някой от вас, който чете това случайно мисли че проекта е интересен, бих се радвал да поговорим дали може да сме си полезни заедно.
Крайната цел която имам е живи и здрави някой ден да направя издателство. Причината за това е, че по този начин бих се отличавал от другите сайтове (купувайки правата на дадена книга, само аз имам право да ги разпространявам в бг и никой друг).
Имам някои други идеи за това как да придадем добавена стойност към сайта и ако някой иска да поговорим това са някои контакти:
Тел: 0894 938 614
FB: https://www.facebook.com/lubo.stoqnov.9
- Като недостатък бих посочил, че бутона за добавяне в количката е страшно мижав и не си личи;
- Бих се регнал като афилиейт на Amazon и предложа някои kindle книги. Поне като не купят твоя книга, може да избиеш част от парите с афилиейт комисионна;
- Тоя имейл бюлетин долу го направи на изскачащ прозорец с оферта - "-10%/-5% от първата поръчка" или нещо такова. Естествено чат-пат ще пращаш мейли, че парите са в имейл листа както се казва. Много малко ще купят веднага особенно от студен трафик т.е. директна реклама.
- Никъде не видях cross-sell/upsell, bundles и т.н. Това работи, особенно при книгите и продукти под 30-40 лв.
- Няколко въпроса ми изникват докато гледам сайта и не получавам никъде отговор: Защо да купя от теб, а не от Ozone/Сиела/Амазон? Дълго съм им клиент и имам навика да пазарувам при тях? Защо да си нарушавам навика? Защо да не изтичам до близката книжарница и не си взема "Богат татко, беден татко"? Защо да чакам 1-2 дни, плащам 7.5 лв. доставка (при цена на книгата 15 лв.) и редя в Еконта?
Последно редактирано: