Такива хора трябват на България!

Re: От: Такива хора трябват на България!

Аз се изумявам защо винаги част от българите вместо да се радват на това дете, започват да сипят негативни коментари. Как живеете с този негативизъм не ви знам , но поговорката " Ни на живо се радва, ни на умряло плаче" много важи за такива. Предпочитам да гледам подобни на това момче, вместо циганчето Митко или необразовани българчета

Претръпнали сме... аз му казвам житейски опит...
След време идеалиста в теб умира и започваш да виждаш нещата реално.
Не го пожелавам на никого )
Останете си Ентусиазирани идеалисти докато можете...

Момчето наистина говори като надраснал се и е умно момчето и развито, дано не откачи преди да навърши 30 поне... обикновенно така става с такива като него, отритнати неразбрани, не успяват да издържат и се предават рано.
 
Re: От: Такива хора трябват на България!

Не и трябват на България такива хора щом ги пъди постоянно. Умните нямат бъдеще тука.

Да ходи в село розово... там може да не го изпъдят...
 
От: Такива хора трябват на България!

се вижда и по постоянното негативно отношение по темите.

Трябва да има негативни мнения.
nortrant е един от малкото корективи на емоционални изблици във форума. "Негативното" му е винаги обосновано. И мен ме е контрирал, за което мога само да му благодаря.

Признавам, че гледах не повече от три минути. Като видях логото в кадъра, ми се изпари всякакво желание да гледам. Детето има интереси, но говори с език на доста по-големи от него. За проф Божидар Димитров имам положително мнение, но съм го хващал в изказвания, които, грубо определени, са платени.
Политиката не е детска работа - доказателство са последните 20 и повече години. Повечето от действията на нашите политици са типично по детски маниер.

Възторгването е състояние на ума, при което не могат да се правят реални оценки.
 
От: От: Такива хора трябват на България!

Лапето е готино и се опитва да разсъждава. Въобще не е затлъстяло и никъде в разговора не усетих някой с болни амбиции да го кара на сила да харесва историята. Така че по-леко с анализите. Фактът, че не се побира в твоите рамки за "нормалност" не означава, че на детето му има нещо или е жертва някому.

Забрави да споменеш, чe e според твоите представи за готиност, може би. Всъщност и в твоите представи за нормалност не се вписва, нито в тези на автора на темата... Ако забравите за момент телешкия възторг, ше се сетите, че "изключителност" и "нормалност" не вървят ръка за ръка. Не може хем да си в норма, хем да си изключителен.
Да, наистина, според моите представи за нормалност не е много ок на 10 години вече да си сменил едно училище и да "събеседваш" само с възрастни, не видях и намек да общува с връстници. Ако не е по някаква логистична причина смяната на училището, останалите възможни причини не са съвсем "нормални". Нито мисля, че едно "изключително палаво дете" (кой знае защо изрично го споменаха), може без външен натиск и промиване на мозъка да стане изключително ученолюбиво и кротко в предучилищна възраст...
 
От: От: Такива хора трябват на България!

Забрави да споменеш, чe e според твоите представи за готиност, може би. Всъщност и в твоите представи за нормалност не се вписва, нито в тези на автора на темата...

Моите представи за "нормалност" са доста широко скроени и в тях със сигурност има място и за деца интересуващи се от история или друго нещо.

Ако забравите за момент телешкия възторг, ше се сетите, че "изключителност" и "нормалност" не вървят ръка за ръка. Не може хем да си в норма, хем да си изключителен.

Да, тук не съм съгласна. Всеки ден контактувам с изключителни нормални хора. Важното е, че са такива в моите очи.


Да, наистина, според моите представи за нормалност не е много ок на 10 години вече да си сменил едно училище и да "събеседваш" само с възрастни, не видях и намек да общува с връстници. Ако не е по някаква логистична причина смяната на училището, останалите възможни причини не са съвсем "нормални".

За съжаление олигофренията не е само в училищата. Ако решиш можеш да видиш нещо различно у всеки и да не го приемеш. Изборът е твой, а причините някой да не бъде приет могат да бъдат хиляди. Моя приятелка я подиграваха и я биеха защото нямаше ЕГН - за кво говориме... И още примери за безумия мога да дам сътворени от "нормалните" за теб хора.

Нито мисля, че едно "изключително палаво дете" (кой знае защо изрично го споменаха), може без външен натиск и промиване на мозъка да стане изключително ученолюбиво и кротко в предучилищна възраст...

Спорът е безсмислен, приключвам темата. :twisted:
 
От: От: Такива хора трябват на България!

Взеха го.
Още един загубен българин...

Винаги е имало умни, трудолюбиви и предприемчиви деца. Деца, които, в голяма степен, коват сами живота си. Независимо, че чалготеката ги гледа от отсрещната страна на улицата. И винаги ще има.


Света се изчанчва! Вече нормалните домати и патладжани се наричат био. А шантавите се приемат за нормални.
Децата, а и не само те, които имат различни интереси от стадото, са предмет на чудителни коментари.


NB
Преди няколко години се запознах с дете - около 6-7-ми клас на възраст, което не бе ходило на море.
 

Горе