От: Това го иска EU
САЩ са това, заради врътките, които правят покрай войните и за това, че са успели да наложат валутата си като световна. А също и заради банкерите си.
И аз мога да ти дам примери с икономически възход на държави, остави политическите отенъци и виж как се развива Германия между двете световни войни, след като пада Ваймарската република. Виж как се развива и Италия - държави, в които нямаш либерализъм. Виж днес как се развива Китай. Слагам ги на едно, защото според моите разбирания тези държави имат от третия тип икономически модел - нито капитализъм, нито социализъм.
Между другото, като говориш за Сингапур. Ето:
И аз съм слушал за Сингапур и това си е една напълно авторитарна държава, нищо общо със западните демокрации.
Редрум, колега като говориш за САЩ, говори за периода, който съм ти показал, а периода е много преди създаването на ФЕД - в този период става супер икономическа сила, с много слаба държавно олицетворена в икономиката. След създаването на ФЕД, депресията ВСВ създаването на Бретън Уудс връзването на всички западния валути с долара, огромните златни резерви, по късно скъсването на златния стандарт, петро доларите лудите ФЕД интервенции нямат абсолютно нищо със нищожната държавна намеса в икономиката им през 19 в.
Моля те недей бъркай нещата!
Ти това за какво си ми го дал, нали това е водещата им партия нормално да си заема такива социални политики. Едно е да се конкурират държавни фирми с частни друго да не е. Не ги бъркай.
В Сингапур има един от най-железните закони и там социално-правни проблеми няма, гледай какво е отношението на държавата към пазара за да разбереш каква е генералната политика.
И сега гледай много внимателно тук, статистика за най-добрите страни за/с бизнес условия :
http://www.reuters.com/article/2012/01/30/uk-the-worlds-most-business-friendly-idUSLNE80T02K20120130
ако искаш можеш да четеш и тук:
http://data.worldbank.org/indicator...api_data_value+wbapi_data_value-last&sort=asc
Правителството на Сингапур преразпределя 17% а на Хонг Конг 18% от БВП - най-ниските нива, двете държави са най-либералните пазари - двете държави са в топ 5 на най-висок стандарт. Това говори доста!
А за Германия и Италия - Нацизъм и Фашизъм ли са мерките
. Нали знаеш, че една клика озорпира всички ресурси и там свободна воля за нищо нямаш.
Китай, дърпат адски много след промените и отварянето на пазарите. Китай преразпределя 20% от БВП - в момента Китай е много по либерална от която и да е западна страна към пазарите си!