- I sometimes see ads that are fixed in left or right side while scrolling down. Are they policy violation?
- These ads are referred to as “sticky ads” and they are not permitted. We will take action when we come across this kind of implementation.
за да не отварям друга тема!
Дали е позволено 3 адсенса на страница?
Значи имам 3 адсенса на страница и върху единия адсенс имам банер реклама, който си е мой и аз си решавам какъв да е.Възможно ли е или е забранено?
3 адсенс банера на страница е максималното позволено количество банери за "обикновени" сайтове. Но как така ще имаш върху адсенса и твой банер? Искаш да кажеш, че ги ротираш на някакъв принцип или какво? Питам, щото от програмата не позволяват да има никакви банери върху адсенса, нищо да не го закрива.
Нещо не ми се вярва всички информационни сайтове в България да са "специални партньори" на Гугъл... Стандарт нюз са сложили точно такъв банер, за какъвто питам - http://www.standartnews.com/biznes-ikonomika/mvf_vdiga_tsenata_na_pshenitsata-228734.html , при скролване банерът си остава на страницата, да не говорим, че само на пръв поглед изброих точно пет банера... Но КРОСС ми бодат очите най-вече и съм 100% сигурен, че го правят зад гърба на Гугъл... сложете курсора на мишката върху някой от банерите в сайта им (най-често рекламират ЧЕЗ), скромнете надолу, и - о, изненада - появява се банер на Гугъл, "скрит" под този на ЧЕЗ. Е питам се аз... каква е изгодата на Гугъл и рекламодателите им в частност, че такава практика да бъде позволена (вече близо две години)... Специални партньори или специални тарикати са някои сайтове, се питам азПлаващият банер май е забранен за Европа, но за САЩ не. Едно време четох ли четох за разни премиум адсенс акаунт и прочее глупости, но реалността е, че има гугъл адсенс оторизирани мениджъри, които могат да ти активират разни хитринки, като тоя банер или други формати банери, за акаунта. За това се плаща допълнително, а фирмите ги има в сайта на гугъл адсенс като партньори.
Да, Стандарт Нюз са специални партньори на Google. Личи си и по броя реклами, които диспейват. Но и имат доста трафик, който реално е причина №2, след контента, да са такива партньори.AdSenser Относно Стандарт нюз - те са специални партньори с Гугъл, а за Кросс не разбрах какво точно имаш предвид, как така банерите са един върху друг?
а за Кросс не разбрах какво точно имаш предвид, как така банерите са един върху друг?
За Кросс не съм го забелязал, но Стандарт - според тиксото им на месец имат над 2 500 000 трафик, така, че даже бих се изненадал, ако не са партньор с Гугъл.
Над 1 си получаваш честитка от Google, че може да си по-така с AdSense-а.
Да, сайтове над 1 милион посещения на месец и добро съдържание се класират добре.
Да, но трафика не е всичко. Много зависи какъв е сайта, визията му, съдържанието му и още много неща. Също така такива сайтове вече се преглеждат от хора, не от машини. Защото много добре знаем, че тук във форума има хора, с така наречените "фейсбук сайтове" - някой грозен и тъп сайт, но трафика му е само от фейсбук и такива сайтове правят не по 1 000 000, а по 2-3 че и повече милиона на месец трафик, и не само, че не стават партньори на Гугъл, ами и биват баннати.
Е нали сайтове с новини и насилие са забранени от адсенс как става този номер ?
Това с новините от къде го измисли?