От: Трагедията във Варна
Ти си уникален.... Държавата я няма, държаватаааааа
Жандармерията беше просто пример, че политиците мобилизират държавата единствено когато трябва да си спасят задниците!!!
И какво е виновна армията затова че държавата я "няма"?
Също така трябва да обясниш какво имаш предвид с "няма", защото може да се тълкува по различни начини.
Не мога да разбера какво коментираш:
1. как е реагирала държавата
2. какво е направила държавата за да не се стигне до тази трагедия?
3. има ли смисъл от армията
По-скоро държавата е виновна, че армията е в такова неизгодно положение... И именно за това, Армията не заслужава такова пренебрежително отношение като твоето.
Ако е първото - реагирали са доколкото имат капацитет. Армията също е била използвана и определено не е седяла по поделенията както ти твърдиш (наложи се да ти извадя над 10 цитата за да ти го докажа с факти, а не като теб с празни приказки).
Ако имаш предвид какво е направила държавата за да не се стигне до трагедията - ами нищо. Това е ясно и не мисля че има смисъл да го коментираме.
В общинския съвет има представители от не една и две партии - така че да се обвинява една партия е нелепо.
Според мен непосредствеността си казва думата и при толкова много проблеми - малки и големи, не се решава нито един.
ПП2: Да, доказа ми, че при наводнение с над 10 жертви армията е евакуирала със цяла една УАЗ-ка!!! Щеше да е смешно, ако не беше жалко...
За последно - какво коментираш: държавата/управляващите или армията?
по-горе каза, че коментираш управляващите...?!?
По какъв начин според теб армията е могла да предотврати трагедията?
Твърде вероятно е почти всички (да не кажа всички) да са загинали в първите минути на наводнението.
А, не просто реших, че няма смисъл да разводнявам темата, докато си научиш математиката.
Математика си я знам достатъчно добре. Ти използваш един факт за да оправдаеш всичко казано от теб и да се подкрепиш когато твърдиш, че няма смисъл от благотворителност.
Казах ти, че тези 5% са изчислени на база средно получените смс-и - т.е. 40-60к (толкова се получават когато няма големи кампании като тази). Ти казваш, че печелят на ден по 15 бона...това е некоректно изказване защото го използваш едностранно в твоя полза.