Искам и да уточня още нещо. Което вече го писах няколко пъти, но сега ще го опиша с кокретен пример.
Това, което ви казах, че този който живее в голям град, има грешна представа за малкият град. И дори да живее в малък град, не живее ли в същият пак ще му е трудно да си извади точна представа.
Иначе аз съм отворен за всякакви съвети.
Градът в който живея не е голям по площ, но гъсто населен и център на община, той е като един умален вариант на В. Търново с тази огромна разлика, че нямаме висши уч. заведения. Едва при новият кмет се дават наченки, че туризма, ще се развие и той си го е поставил като един от приоритетите. И вече започна да се развива, правят се фестивали, но за да се поддържа някакъв устойчив туризъм, ще мине време, месеци, година-две. В града има какво да се види, има една от най-богатите истории в България. Делничните дни, особено някои от тях е и пълен с хора от околните села.
Сега за конкретният пример, един от писалите ми, ми отговори, че асортимента е много малък, и защо например не съм помислил да се продава вода.
Най-вече защото това е ултра страничен оборот. Това не е е един голям, забързан град, препълнен и с множества хора от другаде+това, че стандарта е по висок, и да там да продаваш вода е далавера. Но тук не е, тук много малко човека ще си вземат минерална вода, част от причините ги дадох нагоре, другите са че имаме хубава вода, че имаме чешми в града и в 99% от случаите това си си купуваш минерална вода е чиста екстра. Друго - за минерална вода трябва хладилна витрина, а още не е ясно дали такава ще има.
И аз искам да имам голям асортимент на старта, но с евентуалните под 2000 лева за всички разходи, даже аз съм ги сметнал 1600, това не е възможно.
Другата причина е, че има вариант според стоките с които се започне може да се избегнат някой товареши такси и лицензи и прочее държавни дивотии стремящи се да утрепят дребният бизнес и реално в големият град той е почти утрепан.
За сметка на това малкият остана раят за дребният бизнес.
За толкова години не помня никой започнал с бизнес със храни, да е затворил, нито един.
Да ако имах едно 10 000, щях и с цигари да почна и с алкохол, понеже това върви доста.
Но с този стартов капитал, това е единствената възможност и начин постепенно с увеличаване на стоката и оборота да се разрастне, да могат да се вземат хладилни витрини за нетрайни храни, та чак до лиценза за цигари.
Помешението е идеално точно за това, за което го мисля, то е добре оборудвано като рафтове и витрини, но те не са хладилни, затова съм го преценил така, че трябва да се стартира само с трайни храни и ако е възможно и напитки.
Мисля, че бях достатъчно изчрпателен
+ Някои нещо ги премълчах, защото не исках да звучат като някакво прайзване, нито като пресоляване на манджата.
А те са че наистина имат сериозен опит като наблюдения, имам високо IQ, а също имам и от къде да почерпя и практически НОУ ХАУ, от познат, който се занимава с хранителни стоки и ми е обещал някои неща.