От: Уеб Дизайн
... много малко хора го проумяват това дизайна се прави така че да се хареса на клиента не на такива като тебе защото всеки има различен вкус и неможе да се угоди на всеки така че щом на него му харесва ти си без значение
....
Много погрешно.
Подробно ме мързи да съставям и да обяснявам защо точно тая картинка горе няма нищо общо с понятието "дизайн". И то не защото е грозна.
Фотошопер и дизайнер са две много различни неща. Дизайн от 1-2 книжки за Фотошоп не се учи, нито пък 10 години практика във Фотошоп ще направи от някого добър дизайнер.
Дори едно силно развито чувство за естетика не прави от някого и 1/5 дизайнер. Дизайнът се учи в специализирано училище или от купчини книги и съответна практика, не от тюториали от интернета. Такова училище в БГ за съжаление май няма, ако съдя по работата на сума ти родни дизайнери, завършили Художествената Академия.
Дизайнерът знае защо трябва да се използват точно тия цветове, защо едикоя си колона трябва да е точно толкова широка, колко трябва да е разстоянието между два определени елемента, къде трябва да се сложи тая снимка в блока от текст, трябва ли тоя бутон да има сянка или не, колко символа текст трябва да има на един ред,......... Фотошоперът понякога има някаква смътна интуитивна идея за тия неща, често - почти никаква. Да не говорим за клиента.
Аз примерно имам подобна смътна идея как се прави трансплантация на черен дроб (разбирай бая съм сръчен с ножове и всякакви хладни оръжия). Ама още не мога да го намеря тоя форум къде мога да си намеря клиент да ми плати да му направя една операцийка на частно... Ефтино ше му зема. Естествено клиентът съди за качеството на свършената работа по това дали му седи удобно новият орган и дали има главоболие след упойката, да не би случайно да съм го инсталирал на погрешното място и тем подобни... Що да се ръси за дофтор в частна клиника де е учил 6 години и специализирал поне още толкоз?!