От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...
Как да го игнорирам тоя шапшал?Вече си и моята игнор листа, честито.
Как да го игнорирам тоя шапшал?Вече си и моята игнор листа, честито.
Мамин сладък, докладвах те за тролиране и заяждане. Дано намине някой модератор, щото си мега досадно парче.И в цупенето подражавате,мамини сладинки
Не сме за Герб,ама щом говориш против тях и вожда-В ИГНОР ЛИСТА :lol:
Прости хора - прости схеми, ама виж резултата от цялата игра и може да добийш преставаШефът на КФН подал сигнали срещу "Глобал маркетс" още преди година
Тоя Стоян Мавродиев на луди ли ни прави или просто са му наредили да заблуждава на кило. Докато четох статията, все повече ми нарастваше убеждението, че се опитват да ме излъжат. За "Булгартабак" - особено нагло. Акциите на "Булгартабак" буквално се сринаха за двайсетина дена, пада беше над 25%.
Продължавам да си мисля, че цялата провокация с ПИБ целеше да скрие нещо покрай "Булгартабак" или друго, за което скоро ще чуем. Тия от КФН не се ли сещат колко безумно е да позволят продажба и още същият ден тя да се осъществи. Тва да не са 5 лева за яйца на пазара.
6. ПИБ има 13.75% пазарен дял (5.5 млрд. лв.) при депозитите на граждани и домакинства, което й отрежда второто място в страната след Банка ДСК. Заедно със спестяванията на фирмите те нарастват до 7.99 млрд. лв.
Прочети повече на: http://profit.bg/news/Deset-fakta-z...nka,-koito-mozhe-bi-ne-znaete/nid-125046.html
Уточнение: Трилионите са в Рубли.
Отбелязах, че не може да се сравняват като мащаби икономиките, но и по-най-прости изчисления, щом една централна банка „държавата демек“ може да обезпечи загуби на други банки, разбирай парите на хората, значи го може.
А ние НЕ!
Ако това е "стабилността" на банките, мерси им за банкирането.
Жертвал, вселенско право ... говорим си за кинти! Нали така?
Не може днес да се събудя и да си мисля, че имам 1000 лева, а до края на деня да се окаже, че вероятно нямам 1000 лева. Защо? Защото банката е давала рискови кредити? Защото държавата е в рецесия? Защото медиите са виновни и хората са решили да теглят, че за мен не е останало...
Как някой ще ме убеди, че трябва да съм лоялна към една банка, при положение, че тя с моите пари „не 1000 лева де“ отпуска кредити с лихвичка и после аз трябва да духам една супа?
Може да не съм права, защото нямам банка, но пък и ми е много гот, че нямам притеснение как някой ме е окрал безнаказано.
... Фич съобщава, че настоящите проблеми са свързани повече с доверието, отколкото с платежоспособността.
Това как се ... възвръща? И има ли начин и гаранция, че няма да се случи и на други?
Във фирмите имат заложени собствени пари.
Според Орешарски не е вярно, че ликвидната криза в КТБ е причинена от изтеглянето на пари на фирми от Българския енергиен холдинг (БЕХ), а хората, ръководещи парите на БЕХ в банката, са се уплашили за парите на държавата.
Имах предвид, че за да станеш мениджър, не се иска само да си касиер. Мениджърите, поне на частните фирми, трудно се подават на паника и рядко действат прибързано. А в цитираната статия виждаме една голяма простотия:Как така мениджърите в държавни фирми имат пари? Имат акции от фирмите, които отчасти са собственост на държавата?
Тоест са се уплашили не за парите на държавата, а за собствените си пари (ако е истина това, че „имат заложени собствени пари“).
Явно мениджърите на държавните фирми не са никакви мениджъри, а някакви случайни нещастници, без необходимото образование и опит. Отделно от това са и кукли на конци и когато "КОЙ" им каже - "Теглете депозитите на държавните фирми, нещастници!", те се надпреварват кой колко повече стотици милиони ще изтегли.Мениджъри на държавни фирми, чиито средства са вложени в КТБ, също са се поддали на паниката и затова са изтеглили депозити оттам.
Източник: Румен Овчаров: БСП една година слугува на икономическа групировка"БСП една година слугува на една икономическа групировка. Подобно падение не се е случвало никога", категоричен бе Румен Овчаров и посочи: "Кой назначи Георги Христозов да управлява енергетиката? Той е човекът на Цветан Василев. Той беше сложен там, за да изпълнява неговите поръчки".
По думите на Овчаров, мотивът бил прост - обслужване на корпоративните интереси и "договорки с ръководството на КТБ и Делян Пеевски, които да разположат техни хора на определени места".
Виновниците за проблема, според мен, а и според доста хора, занимаващи се с енергетика и бизнес са именно хората, дърпащи конците на правителството. Шефа на БЕХ, който е наредил тегленето на депозитите, за миналата години съмнително спечели над милион лева. А "КОЙ" е дал заповедта на Георги Христозов е ясно вече и на децата, включително и на левицата. Христозов беше съден за валутни престъпления, отделно прокуратурата го разследваше за крупни измами. Въпреки това правителството го направи шеф на БЕХ.
Ще си позволя да цитирам думите на Румен Овчаров:
Източник: Румен Овчаров: БСП една година слугува на икономическа групировка
Не че съм фен на Овчаров, напротив. Обаче в случая категорично мисля, че е прав.
Имаш ли факти, източник, поне някаква бегла обосновка?! Може би просто искаш да изкривиш темата от бамките и причината КТБ все още да е блокирана в нещо като политическо плюване. Всички, които не са от БСП са гербери, а?Същото, ще се случи и с вашият герб сега като се съберете с дпс. И вас ще ви фалират.
Имаш ли факти, източник, поне някаква бегла обосновка?! Може би просто искаш да изкривиш темата от бамките и причината КТБ все още да е блокирана в нещо като политическо плюване. Всички, които не са от БСП са гербери, а?