kreten
New Member
От: ХИЛОУ - десктоп програмери има ли тука ве за един акъл?
знам, че различни мнения ще чуя - то това е целта. доста четох из нетя и така и не можах да реша. в края н акраищата се чудех дали универсалната джава или якото С #. Джавата ми отваря врати към мобилните рпиложения пък като гледам всеки сач, баба, дядо и унуче, че и даже куче лапнало по един гесеем. Който пък програмира на Сшарпа вика че това няма равно за десктоп на уин
Ако ще е C/C++ , по-добре да е C#, но като цяло за сега предходните 3 и Java-та си държат топ позиции. Иначе както каза тео, Делфи е обектно-ориентиран Паскал. Всеки има различни предпочитания, но май всичките езици са едни и същи само дето синтаксиса си е различен. Аз съм учил и от всичките, естествено в университета и е всеизвестно като учиш от много накрая не знаеш нищо ) Но съм се спрял на C# ASP.NET и нищо, че е Microsoft, доста ти спестява главоболия като управление на паметта в C/C++ ( те са мощни, но са с малко по-различни цели ). Тук ще чуеш какви ли не мнения относно кой език да избереш
По здрави!
знам, че различни мнения ще чуя - то това е целта. доста четох из нетя и така и не можах да реша. в края н акраищата се чудех дали универсалната джава или якото С #. Джавата ми отваря врати към мобилните рпиложения пък като гледам всеки сач, баба, дядо и унуче, че и даже куче лапнало по един гесеем. Който пък програмира на Сшарпа вика че това няма равно за десктоп на уин