От: Хайде да съберем малко статистика и да видим на къде сме с главата.
Начините на монетизация могат да бъдат различни, според зависи от трафика. Въпросният пепо_999 ми казва, ако извадя 400 лева от блог, да му се обадя. Нека предположим, че той наистина говори за бг блог, защото темата е такава. Той не уточнава по какъв начин се вадят тези 400 лева, той просто иска да види цифрата. Сега помисли ти малко. Ако трафика ми е консумативни държави, като Америка, Австралия, Англия, то монетизация с адсенс би била удачна, но ако трафика ми е български, то тгава продажбата на рекламно място и печалба от импресии, ще е по-добрият варянт. С две думи: монетизирваш според трафика си. Съответно, ако мога да вкарам толкова много народ, за такива добри пари в англоезичен сайт, то мога да го направя и на локално ( за БЪЛГАРИЯ става на въпрос, като казвам локално ) ниво. Да се бориш с англоезични блогове в конкурентни ниши е трудно, изисква се много четене, още повече четене, безсънни нощи в търсене на разковничето, търпение и още 10 неща за успех. Ако имаш англоезичен сайт се бориш с милиони уебмастъри, тука конкурентите са ти 500 човека най-много в ниша. И като казвам конкуренти не визирам такива, като пепо_999, който има 10-тина статии в блога, не прави он или офф пейдж СЕО, не субмитва в директории.. какво ли изобщо прави, дошъл тук да ми обяснява, че трябвало да му се обадя, като извадя 400 лева. И понеже той явно няма познанията или желанието, а може и двете, решава, че ще "пръска" негативизъм насам натам.
Както и да е.