Май това е най-голямата облага от това да си известен. Да имаш силен финансов гръб от големите брандове. Защото не мисля, че е дръпнал много от книгите. Но виж, от рекламни договори и може би реклами по профилите си, това е друго. Как върви като последователи. На мен ми се загуби нещо, откакто не се изявява във Vbox, не че нещо, но там като минавах по малко, все беше някъде стикнат в лентата.
Ааа ненене, тука грешиш. Аз самия бях влогър преди.... има няма 8-9 години. Познавам ги всичките кой от кога, как и защо. Аз също имах сайт, и на голяма част от тях им правех рекламата НО, като цяло 1-вия най-голям БГ влогър е една българка в Холандия, която ми е... ъъ беше приятелка, на нея и ан една моя съученичка, с която бяха комбина им правех реклама, но като цяло тя вече се беше развила свръх добре преди да започна да я рекламирам тук и там. След това тя започна да рекламира други влогъри, един друг емил, Уенсдей Адамс - Ина, една Пловдивчанка от бившия ми фолклорен състав певица, Стефи едновременно с това те рекламираха, както и Скандау рекламираха Баев и после като излезна влогбокс.бг имаше огромен бум на влогъри, повечето все някой голям ги рекламираше, включително и Емил Конрад, той започна с английски влогове ( тотал дизастър ) и след това премина на бг влогове, кратко време му правиха реклама, аз също и имаше огромен бум при него, докато другите пък... замираха.... Общо взето при тях повечето се рекламираха едни на други и така се популяризираха. После заалчняха, спряха да се събират ида се рекламират едни други и т.н.
И сега има огроооооооооооооооооооооооомно количество влогъри и не малко от тях са с голяма гледаемост. Аз до скоро правех реклами ан всички, но се оказаха абсолютни егоисти ( както голяма част от народа ни ), на никой не му пука за другия, само се прави че е така докато не му се развие канала чрез чуждата помощ..... Чааааак в последните 2-3 години започнаха реклами, брандове, участия, сериали алабала тинтири минтири...
Повечето печелеха от ютуб гледаемост и рекламите в ютуб, в последните три години 10 влогъра наведнъж започнаха да издават книги и да продават рекламни материали ПЛЮС правене на гидове с реклама на книгите им ( като силно се съмнявам повечето от тях, ако не и всички да са ги писали тия книги, базирам го на това че повечето ги познавам и лично ). Иначе до преди тези 2-3 ( може и 4 да са една ми се губи май ), сами се оргханизираха да правят сериалите и НЕ бяха повечето в вибокса, там имаше точно 5-6 влогъра, не печелеха нищо от вибокс, докато вибокса печелеха яко от влогърите заради ркеламките дето показват в клиповечте подобно на тубата, но в случая вибокс не дават пари, за това и повечето се изнесоха. Да не говорим че сайта им беше тегъв, сеега още повече и просто всеки се отказва от там. Останаха само тези които работят с Нова телевизия, те са си там. Аз мисля, че Вибокс-а е притежания на Нова Медия... ама само така мисля.