От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
Досега не съм се оплаквал от колега от форума. Просто фантомите си проличават и ядат банана. Пиша поста защото има един крайно некоректен потребител на форума, който се ползва с добра репутация и уважение. Ако зависеше от мен, бих направил нова тема, за да видят всички, но за да го направя се оказа, че трябва да имам над 5000 мнения. Въпреки това, чрез подписи и участие в теми ще се погрижа всеки да разбере за това.
Стига шикалкавене. Некоректният потребител е Димитър Новоселски с ник Twis7. Всичко започна с отварянето на
тази тема. Момчето ми писа и имайки предвид неговият iTrader, постове, репутация и моите лични впечатления от него, го наех да свърши задачата. Поиска ми 200 лв и 35 дни. Нека подчертая, че срока САМ си го избра. Питах го изрично дали не иска да увеличим срока, защото в противен случай щях да му платя наполовина.
Както и да е. Казах му да започне от 29 АВГУСТ!!! и дори му дадох аванс от $45, въпреки че изрично бях подчертал, че сумата се плаща накрая и две седмици СЛЕД изпълнението на задачата.
В началото не правеше нищо. Писах му няколко пъти да го подсетя, но той продължи да прави НИЩО. Не стига, че не правеше нищо по форума, но и го следях. Той дори не се сещаше да влезе в него.
На 26 септември му писах да връща парите и да му бия червения трейдър. Каза ми да му дам сметка и пейпал, за да връща, но после получих следното съобщение:
Twis7 каза:
До колкото си спомням за неспазване на срока се бяхме споразумяли за плащане на половина. Още смятам, че мога да се справя, дай още 1 шанс. Ако пък не ще ти пратя парите
Викам си к'во пък толкова. Може да му е изскочило нещо, момчето от бая време е в Предприемач, хайде да му дам още един шанс. Поиска краен срок от 15 НОЕМВРИ (смятайте за какво забавяне става въпрос от първоначалната дата) и аз му казах, че няма проблеми. Нека има повече време, да не се юрка и да свърши качествена работа.
След като видях, че продължава да не прави нищо го питах директно дали ще прави нещо или ще ми връща парите. След ШЕСТ дни заксънение (през които влизаше в Предприемач) писа, че ще връща парите. После сагата се задълбочи. Пита дали ще е удобно на 2-3 вноски. Отговорът ми беше:
Fozzy каза:
Както ти ги дадох наведнъж, така и ги искам наведнъж. Не знам как си си позволил да ги харчиш тези пари като не са твои. Това, че съм ти дал аванс щото имаш еди си колко поста във форума не означава, че парите са твои преди да си свършиш работата.
Писа ми, че на 7-ми ноември взимал заплата и пита дали ще е удобно тогава. Казах му отново "Окей". На 9-ти го питах кога ще ги праща, а той отново ме врътна като отново ми поиска банкова сметка. Нищо, че му я бях пращал вече веднъж. Да не говорим, че ми има е пейпал акаунта и всичко... Нищо не прати. На 12-ти отново го питах к'во става с връщането на парите, а мишока гаден се покри. Влиза във форума, нито отговаря, нито виждам пари в сметката си.
Не ме разбирайте погрешно, най-малко ми е за кирливите 60лв ли са колко са по курса. Въпроса е, че трябваше до края на септември аз да имам развит форум, на който да пусна яка реклама и да стартирам едно малко порталче. Ама пича не го е еня, че ми загуби няколко месеца. К'во като адуърдса чака зареден с пари, к'во като накупих 10 кила модули и за още толкова къстъм си платих по дигитал пойнта, к'во като си накупих темплейти и лога. Той си бара пишката и хич не го ебе.
Така, че от днес всички с едно наум. Coolice каза, че такива се банват, но не вярвам да се лиши от такъв потребител. Аз обаче ще се погрижа, всеки, който започва бизнес с този клоун да си има по едно наум.
От админите очаквам само като си направи нов акаунт да предупредят.
Айде със здраве...