Попълвам листа с името на
@frukt0
На 10 юли ме пита за инстаграмите от подписа, час по-късно има линк към тях на ЛС. Първото ми впечатление за него беше, че е със супер надменното държание и все едно съм му длъжен, едва ли не, да му ги дам без пари. С две думи - предприемаческо отношение, което рядко се среща дори и в БГ базарите.
Споразумяхме се, заангажирах човек, който да поеме парите в удобен за него разплащателен процесор. Ясно съм написал сумата, която търся, а той от своя страна казва "- Веднага правим работата.".
Получавам около 20% под сумата, за която сме се уговорили. Той много добре знае за цената. Съвсем добронамерено го попитах, защо парите, които е пратил не отговарят на сумата, за която сме се разбрали. Всеки бърка, но уви - циганските номера започват тук.
Наглият отговор беше, цитирам "Заеби брат върни ми ги, аз мислех че Х$ бяхме говорили" (сумата (-20%), която той ми изпрати, уж неразбрал), прикачвам и снимка на част от разговора, където потвърждава, че е съгласен:
След като му казах, че съм ангажирал друг човек, за да стигнем до сделка успешно, ми се казва следното "- Ако изчакаш до вторник ще ти дам 5 лева горница" (вторник - 26 юли). Пратих му акаунта, не че защото толкова очаквам парите, а защото ми е неудобно да разкарвам човека, който е решил да ми помогне, само заради циганските номерца и прищявки на някакъв си "предприемач".
5 лева горница го дефинирам в съзнанието си като:
Ще ти изпратя сумата, за която сме се уговорили, както и 5 лева горница, за проявеното търпение? Все тая. Нито стотинка повече, дори и 8 дни след срока,
който той сам си постави.
Напомних му вчера, но е влизал, без да ми отговори на съобщението.
Не ми е заради парите, затова и никъде не ги споменавам като цифра. Яд ме е, че нищо предприемаческо няма в човек, който се прави не неразбрал и недочул, още повече, че договорката става в интернет, а не по телефона, където може да извърти, че съм се объркал или е неразбрал. Много жалко за него.
Поставям му отрицателна репутация с препратка към това ми мнение, за да си направи сметка, този, който реши да има вземане-даване с него в бъдеще.