Добре, и аз не харесвам тоя регламент, ама обясни ми как един допълнителен VPS и малко криптография с отворен код съсипват малкия бизнес?
Всъщност още май не е ясно какво точно ще искат тия къдрави зелки, но доколкото им знам бюрократският манталитет, ще е някакъв материал от 200 страници, в който важното, ще е разхвърляно насам-натам...Всъщност ние за едно и също ли говорим? Ти говориш за техническата страна, аз говоря за финансовата страна. От една страна допълнителен разход, от друга - обзалагам се, че това ще доведе до нови ограничения във възможностите, каквито има и сега. Макар да съм грийнхорн в тая област, имам визия за нещата и не ми трябва много да си направя някакво заключение.
Американските гиганти много ги интересува какво, са ги санкционирали ЕС, а иначе нали се сещаш, че глобалният пазар е на принципа, че нищо не се губи, сами си сменя притежателите. В тоя смисъл всеки негатив за ЕС е позитив извън ЕС. Въобще не твърдя, че проблема за базираните в Германия, Холанди и прочее, ще е голям проблем, проблема, ще за базираните в България. И сега си им проблем и разликите за Адсенс и Ютуб за нас са фрапиращи. Знаят го повечето, които малко от малко са се запознали. По тая причина и по-малките сайтове предпочитат афилейта пред адсенс. Това е основният въпрос, какво става с афилейта от тая малоумна и откровено поръчкова наредба?
Тъй и тъй съм почнал, а вечер релаксирам и понякога папунижа онлайн, ще ти кажа нещо, което съм на 100% сигурен, че много хора, които дори имат успешен бизнес не са разбрали. Адсенс и Ютуб пер вю, освен всичките си калкулации, които кой знае колко десетки или стотици са, определят цената за клик и на базата на трафика от дадена държава и доколко този трафик, ще представлява интерес за потребители от друга държава. На пръсти се броят държавите към които не прилагат този принцип.
Това е причината за държава, като Русия да се дава по-малко, отколкото примерно за Чили. От една страна е това, че трафика се отнася за сайтове, които в голямата си част са интерес на гражданите на държавата. От друга става въпрос за общият трафик идващ от държавата, и това пък е причината, на такива като Китай и Индия, да им се дава 5 пъти по малко отколкото на Русия.
И сега много хора, с бг сайтове се оплакват, разликата е фрапираща. Досега говоря само за Ютуб, защото там съм запознат, а отделно адсенс вече съм попадал на нз си колко оплаквания за голямо вариране на пей пер клик. И кво дава тубата 0.0025 ЮСД, Сравнено с 0.05 за сърбите - 20 ПЪТИ разлика.