Честит ни Шенген

И да, ме ми обяснявай, ако обичаш, точно ти. Разбери, че още нямаме гласуван бюджет, а пари в хазната по принцип винаги няма. ;)

Кво сте се хванали за ДДС-то, свършиха ли ви другите теми? Това е държавна политика или бъркам? Явно бъркам, щом двама мрънкащи го връзват с Шенген. :)

ДДС-то е свързано с бизнеса, тука папагалствахте, че като влезнем у шенген бизнеса ше тръгне. Та питам дали при вас тръгна и какво се промени.

За "свободното" предвижване разбрахме, бехте вързани, вече сте свободни. :D Шаро и той така...

Момче, от 5 дни сме в Шенген. Колкото съм запознат се правят анализи на малко по-голям период. Но кой съм аз да го твърдя. И питай превозвачите. Тук май сме ай ти хора. Ако имаш нужда от детайли, ще ти дам на някой тираджия ... Оп, сори, Крумов ги има повечето контакти там. :D

Момче, от 5 дни сме в Шенген. Колкото съм запознат се правят анализи на малко по-голям период. Но кой съм аз да го твърдя. И питай превозвачите. Тук май сме ай ти хора. Ако имаш нужда от детайли, ще ти дам на някой тираджия ... Оп, сори, Крумов ги има повечето контакти там. :D

Е, я нещем анализ. За да папагалсваш колко е убу у шенгенА предполагам имаш неква бъдеща визия за бизнеса си и как влизането ни ще му повлияе... Ако нямаш или не очакваш некви промени, оставаш с версията за свободния шаро.

Аз понеже видях, че чоплите ДДС-тата минах да пусна две сълзи, за отлагането на директивата, че да се вдигне най-сетне ДДС прагът за вътрешния оборот и тоя в ЕС. Щото щеше да е доста по-добре за бизнесо отколкото драпането за "свободата Санчо"... и то с тъмни сделки... за тая "свобода.."

Мрън, мрън.... Животът в гаден и после умираш. :)

Е, поне е мрън мрън в полза на бизнеса.. а иначе друго си е да пръскаш позитивизъм, без реално да има някаква полза от това.

Живота е прекрасен, изджафка шаро и премина в шАнгена, където продължи с позитивния си кучешки живот.

Да се правиш на ощипана булка изтъквайки очаквани видиш ли промени след седмица за нещо, което се отчита в периоди от порядъка на полугодие/година е...сами се досещайте какво. Затова и казвам - живеем в държава на мрънкачи и явно неможачи, тъй като нищо не правят за да се погрижат за несгодите си. Вместо това - удобно си стоят и мрънкат. Нещо като обсъждането на времето из Англия. Вали си и това е. Та и тук - "мързи ме и не ми пука, съответно няма какво да се направи, а ако има - да дойде някой да го направи вместо мен". Срамно положение, което си заслужаваме отвсякъде.
За мен ще е добре дошло ако ми се наложи да премина границата това да стане по-бързо. Не бих се оплакал от такова нещо. Вече, ако се появят проблеми и сме нормално гражданско общество, имаме правителство - ще трябва да потърсим сметка какво ще направи по въпроса така че да имаме и сигурност, и удобство. Но ще го направим ли като се има предвид колко сме дейни? Абсурд!

Да се правиш на ощипана булка изтъквайки очаквани видиш ли промени след седмица за нещо, което се отчита в периоди от порядъка на полугодие/година е...сами се досещайте какво. Затова и казвам - живеем в държава на мрънкачи и явно неможачи, тъй като нищо не правят за да се погрижат за несгодите си. Вместо това - удобно си стоят и мрънкат. Нещо като обсъждането на времето из Англия. Вали си и това е. Та и тук - "мързи ме и не ми пука, съответно няма какво да се направи, а ако има - да дойде някой да го направи вместо мен". Срамно положение, което си заслужаваме отвсякъде.
За мен ще е добре дошло ако ми се наложи да премина границата това да стане по-бързо. Не бих се оплакал от такова нещо. Вече, ако се появят проблеми и сме нормално гражданско общество, имаме правителство - ще трябва да потърсим сметка какво ще направи по въпроса така че да имаме и сигурност, и удобство. Но ще го направим ли като се има предвид колко сме дейни? Абсурд!
Ма как така, нещо си изтървал опорките, трябва да наваксаш.
От посолството са дали съвсем други насоки...

ЕС е сбъднатата държава на Оруел. Бързото преминаване е рекламен трик. Така се минаваше на летищата и без шенгенски излияния по телевизията сканираш си паспорта и това е. На КПП-та също можеше да се минава бързо, но така им изнасяше на схемаджиите. Ползите са ясни - никакви. Интересно е да видим негативите ;)

Ма как така, нещо си изтървал опорките, трябва да наваксаш.
От посолството са дали съвсем други насоки...
Понятие "опорка" не съществува в речника. Може би става на въпрос за "довод"? А за какви доводи и посолства говориш само ти си знаеш. Всеки с неговите си фантазии, желания и възприятия за нещата, нали така? :D

Защо инфлацията в Хърватия е толкова висока

Индексът на потребителските цени се увеличи през декември с 3,4 процента на годишна база спрямо 2,8 процента през ноември. Това е най-високата стойност на показателя от април м.г., когато беше 3,7 процента, показват данните на Хърватското статистическо бюро. Данните на Евростат за инфлацията, измерена чрез ХИПЦ, показват, че тя е достигнала 4,5%, най-високото ниво в еврозоната.

крумката пак неадеквате...
Средната годишна инфлация през 2024 г. е била 3 процента спрямо 8 процента през 2023 г. Това е най-ниската годишна инфлация от 2021 г., когато е била 2,6 процента.

крумката пак неадеквате...
Е, въпроса е защо изобщо я имат тази 3-5% инфалция нали с еврото всичко цъфти. Адекватен или не поне не вижда розови слонове навсякъде и не сменя боята според посоката на вятъра 🫶

Крумов, ето ти и на теб един безжичен микрофон:

Не е като кожения на тираджиите, но става за упражнения. ;)

Как точно ти ще видиш негативите, емигранто?
Аз ги виждам всеки ден безползенико. И ти ги виждаш, но розовата мъгла в мозъка ти го е изсушила като стафида.

ДържаваИнфлация (%)
Еврозона2.4
Германия2.8
Италия1.4
Испания2.8
Франция1.8
Нидерландия3.8
Белгия4.8
Австрия1.9
Португалия2.7
Гърция3.0
Ирландия0.5
Финландия1.7
Люксембург1.1
Словения1.6
Словакия3.6
Естония3.8
Латвия2.3
Литва1.1
Кипър2.2
Малта2.1
Хърватия3.2
Унгария3.9
Полша3.9
Чехия3.1
Румъния5.4
България2.0
Дания1.6
Швеция2.0
Норвегия1.9
Швейцария0.7
Средно2.62

За 2024-та

ДържаваИнфлация (%)
Еврозона2.4
Германия2.8
Италия1.4
Испания2.8
Франция1.8
Нидерландия3.8
Белгия4.8
Австрия1.9
Португалия2.7
Гърция3.0
Ирландия0.5
Финландия1.7
Люксембург1.1
Словения1.6
Словакия3.6
Естония3.8
Латвия2.3
Литва1.1
Кипър2.2
Малта2.1
Хърватия3.2
Унгария3.9
Полша3.9
Чехия3.1
Румъния5.4
България2.0
Дания1.6
Швеция2.0
Норвегия1.9
Швейцария0.7
Средно2.62

За 2024-та

Германия e пред най-дългата рецесия в историята си след Втората световна война

Симеон Дянков: Отдалечаваме се от еврозоната с години, може би завинаги

Западът прави по-малко електромобили заради слабо търсене, но Китай строи заводи в Европа

Тежка година за автомобилните производители в Европа

И още много позитиви :) Трябва да се гледа малко по-надалече от пропагандата за небивалия европейски цъфтеж на зимните лалета 🫶

• Haha
Реакции: Sky
Ето ти още малко алабализми

Експерти проучват доколко е възможно чрез газопровода TAP да се доставя и водород към Европа

Находищата се поизпразниха и веднага притоплиха манджата на Урсула "водород базирана икономика" 🤣

Интересно е, че производствотот на водород е по-евтино от транспортирането му 🫶

Аз ги виждам всеки ден безползенико. И ти ги виждаш, но розовата мъгла в мозъка ти го е изсушила като стафида.
Виждаш еднооки смокове. Аз виждам цялата кочина около мен всеки ден, но не съм тръгнал да рева по форумите. Реално сме стигнали до момента с бесилката, но да видим. До там сме се докарали от некадърници на високи нива.

Горе