От: Шефа неглижира SEO усилията ми
Знам, че е много по-трудно да дадеш съвет така. Изисква повече усилия и никой не е длъжен да го прави за мен. Още повече непознат. Не че ситуацията е баш същата но случва се клиент сам да иска да си оправи нещото, без да ми го носи, а посредством обучение от моя страна по телефона. И го прави, без да осъзнава, че на мен ще ми е 100 пъти по-лесно лично да го оправя, вместо да му обяснявам на него. Така че повтарям, осъзнавам, че така ви затруднявам, но не мога да допусна да се разбере коя е фирмата. Бих споделил само с близък приятел, с който се знаем от години, примерно. Който ме разбрал-разбрал.
Според мен е хубаво да те преназначи. Не знам какво длъжност взимаш в момента, но поне ако ще се прави на бг шеф, може да си издействаш преназначение на длъжността, която реално бута сайта и онлайн маркетинга, ако наистина ти се занимава с това. Има няколко плюса - може би ще взимаш повече от сега, ако се навие, ще ти тече много добър IT стаж, което повярвай ми е много добре, професията е повече от перспективна и желана в момента, ще учиш адски много неща и тук няма никакво зацикляне - просто нон стоп излизат нови неща и трябва да се учат, за да си в крак с тях. За минуси, сещам се за един основен - по-натоварена длъжност. Забелязал съм, че това е една от най-динамичните професии и изоставането не е препоръчително. И то никак. За това и заплащането не е ниско.
7 човека с шефа - сам прецени
Всички сме мултифунционални. Едната търговка е и секретарка на шефа. Друг търговец му е шофоьр и т.н.
Абе що се отнася до техническите въпроси и начина му на изпълнение на сайта - на няколко пъти го засичам да пише пълни глупости, ама не му правя забележка, явно или не иска да се научи или няма този потенциал да се научи.
Ама казвай, казвай, нали за това съм тук? Ежедневно се ровя в интернет за инфо кое води до по-добро класиране и ако ми е по силите си го прилагам. Не съм от безгрешните, няма да се засегна ако внимателно ми се обясни. В смисъл, малко бавно стоплям и предпочитам по-подробните обяснения. А не просто "прави еди какво си" без обяснения защо така се прави.
Ясно е, че съм далеч от перфектната оптимизация. Има неща за които знам, но не ми остава време да направя и вероятно 1000 пъти повече неща за които пък въобще не знам.
Нещата за които се сещам в момента:
Alexa Rank 3,052,273
Domain Authority 25 /100
Established Links 15 Root Domains 467 Total Links
Spam Score: 3 /17
Index Page Authority: 37 /100
Ползваемост от мобилни устройства 67 / 100 (тук имам работа, но кога ли ще намеря време)
Малко разочароващо за мен, сайта се оказва по-бърз едва от 49% другите сайтове. Супер елементарни странички, как може да е толкова бавен? От хостинга да не ме цакат нещо? Не бях го тествал до сега, понеже не съм и очаквал такъв резултат. Половин мегабайт страничка да се зарежда за 4 секунди??? Някъде из cpanel май ми се мерна някаква опция за компресия. Дали ще помогне?
... По основната дейност + града е на първо място от около 60 000 резултата. Има ли начин да разбера, колко търсения на ден има с тия ключови думи? Защото ако от 120 търсения на ден 100 идват при мен, мисля няма какво повече да се желае. И да уточня, забранил съм на търсачката да ми показва персонализиран резултат, като за по-сигурно я проверявам и в private mode и то през прокси извън BG. Резултата е идентичен.
Това което ми хрумва е да издиря всички ключови думи и комбинации от думи за които съм оптимизирал и да им събера търсенията, та да разбера каква част идват при мен. Ако има по-лесен начин - споделете моля.
Според мен няма смисъл да му искате сайта.
Проблемна на човека е че никой не го ебава - това е темата.
Няма смисъл да му искате сайта както каза Нанди банди.
Ако прочетете темата и него говите изказвания него го сърби другаде.
Даже може изобщо да не му пука за сайта.
Неговият проблем е че шефът не иска да му плаща за Непоисканата услуга която той е предоставил.
Според мен е най добре да не си губим времето повече . Който кивито съвети имаше му ги каза.
Той човека е питал и на други места. И е получил подобни отговори.
Не е казал нито сайт нито стока.
да не става да отидеш на доктор и да му кажеш сърби ме но няма да ти кажа къде.
Ами пич чети кой какво ти е написал и прави нещо или забрави . Ти какво искаш ние да говорим със шефа ти и да му кажем да ти даде пари или.
Ако ще правиш нещо го прави.
Извинявай много обаче се изнервих , защото хората тук се опитват да ти помогнат а ти си знаеш твоето.
Защото шефа не ми плаща.
Ами не ти плаща щото не те е наел за това а те е наел за нещо друго.
Ако можеш му покажи за да ти плати - получи много отговори.
Ако не можеш спри да се жалваш че аз лично много се изнервих. А аз рядко се нервя.
Предлагам да спрем да даваме и ние Непоискани съвети за нищо. Защото това което е казал е нищо.
Единственото което е казал е че никой не го ебава и това всъщност е заглавието на темата и според мен тази тема е направо за кофата.
Защото всичките му постове са само общи приказки едни и същи все едно слушам някой олигофрен.
Извинявам се на всички за поста но това е истината - пълен въздух
Имах личен сайт, бях се похвалил, а и на визитката ми беше също като започвах работа. Подхвърлиха ми дали не мога да направя на фирмата сайт и аз захапах кукичката. Без въобще да преговарям за заплащане. Смятах, че един честен и коректен шеф сам ще се сети за това. Наивник.
Не че не е ценно SEO обсъждането в тази тема, въобще не е излишно даже, но в крайна сметка, който иска да намери основните неща които продаваме, комбинирайки ги с града ни (един от 4-те най-големи в БГ) ще ги види на първа страница в резултатите. Ниши, търсене, конкуренция, авторитет... какво значение имат при това? Какво биха променили, не е ли най-важен крайния резултат, комбинацията от всичко това или аз нещо греша? Може в нашата област и със смотан сайт да си добре видим. Даже и да не напишат града, повечето хора не са забранили да се ползва локацията им при търсенето. Да речем на шефчето на компютъра всичко си е по дифолт и няма нужда да пише града за да се види на първа страница. Като е при 99% от търсещите в интернет, така че не бързайте да ме обвинявате, че нещо го заблуждавам.
За сега, това което правя, е да подобря позициите по отношение на ремонти, резервни части и консумативи. Там вече клиентите търсят мен и няма как да не разбера как са научили за нас. Още е рано да се каже, но сякаш се усеща леко раздвижване. Също по отношение на:
... Все пак става дума за човек, който като му кажат “от сайта не идват клиенти” хич не му идва на акъла, аджеба от къде тогава идват тия заблудени хора? Важното е, да не са от сайта, понеже тогава ще трябва да ми плати...
Някой беше ми казал, още в началото на темата мисля, да предложа анализ от къде идват клиенти. И понеже ми се струва, че шефа идеята няма да му допадне, се отказах. Но всъщност ако му я подхвърля достатъчно елегантно, може и да захапе. Примерно:
Шефа - Ех, днес пак никакви продажби.
Аз - Да, кофти. Ама от време на време продаваме все пак нещичко.
Шефа - Да, ама замисли се, наем, ток, осигуровки...
Аз - То ясно, че от сайта хора няма да дойдат, ама да вземем да видим тия малкото дето идват, от къде са научили за нас. После като знаем, може да ги умножим.
Примерно де. Ама нещо в тоя дух, оставам отворен за идеи. То и боклук да се окаже сайта, цялата работа пак ще е в мой плюс, като инициатор. Или греша?