От: някой иска ли да правим нов форум
И аз реших да се изкажа в темата, тъй като често и аз бивам обвиняван за оспамване на теми и обиди, които в повечето случаи ги намирам просто за несъгласие с обидения. Ако всеки иска да са съгласни с него, то така нареченото свободно място за изява на интернет потребителите не би могла да я има. Самото наличие на "твоите мнения не ми харесват" е в противоречие със споменатата идея "искам да предложа още поле за изява на Интернет потребителите". Да, груби обиди и цинизми не би трябвало да има и на момента трябва да се зачистват, но това, че на някой му бил крив чужд post... Е, много моля, но това ми намирисва на тоталитарен режим.
Беше споменато и нещо, за което и аз говорих преди време. Не мисля, че трябва да се прилага каквато и да е толерантност при теми свързани с измами и особено когато се опитват да ощетят тукашни посетители. Толерантността на администраторите е достойна за уважение, но към това, според мен, не би трябвало да има търпимост, защото така позволявате да се увреждаме един друг. А това, че някой казал нещо неудобно за друг винаги ще си го има. И все пак, дори по-грубите спорове, трябва да се водят в някакъв що-годе приличен тон.
Ето ви една примерна ситуация, при която много от вас биха нападнали "спамера".
Да речем някой продава нещо, за което няма никакви авторски права или пък продава нещо, което е безплатно. Ако искаме да защитим хитреца, би трябвало темата му да се пази на почит (заключена) с идеята, че каквото иска може да предлага, пък който иска нека купува. Да, ама не. Я си представете страната на другия потребител (куповача), който се набутва с пари и нагушва, човек, който не заслужава парите. Да, сделка има. Хитрецът си реализира печалбата, но и измамена страна имаме налице. Тази страна не заслужава ли някаква защита?
Ето ви и още един случай.
Някой предлага реклама в сайт с обявени еди-колко-си (т.е. много) уникални и импресии. Да, отклонения винаги ще има, но в леки норми. Знам, че всеки иска да печели, но тук пак идваме на коректността. Ако някой види темата и успее по някакъв начин да спомене причините за съмненията си за предложената сделка, то той излиза спамер.
Друг вече конкретен тукашен случай.
Не помня какво точно продаваше (домейн, сайт или нещо такова май беше) и веднага под него имаше апостроф, че този е мошеник. Този вторият е бил мамен от първият преди време, но с това си намесване според тези "идеални" правила той излиза спамер (тъй като пише в темата без да има намерение да купува или продава споменатото нещо) и дори може да бъде наказан за обида.
Накратко какво всъщност искам да кажа:
Начинът, по който се държат админите/модераторите тук, го одобрявам на макс. Ако някой пише глупости, то останалите го виждат това сами и прескачат темите и мненията му. Ако е прекалено грубо и/или нецензурно, естествено, трябва да се позачисти.
А иначе този ранг iTrader ми се вижда малко безсмислен, тъй като като гледаш конкретния човек какви ги пише и какви отношения има с останалите и сам можеш да си изградиш мнение за конкретния човек.