тая е циганка

От: тая е циганка

Пълни глупости пише колегата Unwise, предполагам че се чувства засегнат на лична основа.
Всяко нещо, което се изразява крайно мнение и действие се нарича радикализъм или радикал.
Тези изразяват крайното мнение че не трябва да има друга религия освен тяхната, не трябва да има друг бог, освен този в който вярват, не трябва да има друг рай, освен в който те вярват и именно това е радикалното.
Защитниците на тези радикали не чуват, как няколко пъти тази обясни че би умряла за религията...Това не ли радикално, само не обяснява и при какви обстоятелства би умряла..
Освен това радикализъм е и насилственото проповядване на религията, имам в предвид джамиите дето са опънали тонколоните от вън и проповядват от там, където пречат на хора, които нямат отношение към тази религия...
Предполагам колегата Unwise не живее до някоя джамия в да кажем Ардино, и за това няма нищо против.
Религията е нещо лично, както и сексуалната ориентация и не трябва да се изтъква извън кръга, в който човек живее и споделя.
Именно заради краен либерализъм сме в положение на доста незавидна социална апатия и упадък, защото всеки човек има задължение към обществото,а либерализма научиха ромите че имат само права,както и тези "мюсулмани" от Пазарджик,според тях, религията им е над държавата и правят каквото пожелаят , именно това е радикализъм.
Онзи ден станало нещастен случай именно в тяхната общност, момиче се удавило ,докато се извършвал някакъв техен ритуал, не позволяваха нито аутопсия, нито разследване...е че те да не са някакви в друга държава.
Както и колегата каза по-горе за педофилията, женат се за 12-15 годишни деца, но закона не ги застига, имат по повече от 2 жени и закона не ги застига...Ето това е радикализъм,а аз живеейки в тази държава имам само отговорности за спазване на закона, от моите пари им се плаща за това че била "пенсионерка" и за това че имала 3-5 деца...
Познавам много от така наречените български турци и никой не споделя крайните радикални виждания за религията им, мюсулмани са но са открити,дружелюбни и работливи...и как пък един не е "пенсионер" по болест а си бачкат хората...
Ама така си е тук в България, в Австралия президента им кажа че Австралия са християни и който иска да живее там,ще спазва ценностите на обществото им, ще говор езика им, ще спазва законите им, или има демократичното право да се маха от държавата им!

Както вече споменах всеки вярващ в нещо смята, че той е прав, а другите грешат. Когато споделяш своите виждания, че само твоят път е правилният и той води до спасение или нещо друго, това прави ли те радикал? Ако принуждаваш някого, тогава може и да се съглася, че ставаш радикал, но докато е идеология, която се приема само доброволно и не налага нищо на никого, който не желае да участва в това, тя няма как да е радикална. Религията ти представлява философията ти за живот. Няма как да си я завреш и тайничко да си я следваш. Нормално е ако смяташ, че твоята религия е най-добрата да искаш да я споделиш с другите и те така да живеят добре като теб. Естествено, всеки е свободен да приема или не.
Конкретно за тонколоните и аз не съм съгласен с подобно нещо да се тормозят тези в близост. Не съм живял в близост джамия, но съм минавал когато звучат тонколоните. На мен лично не ми пречат, но ако на някой живеещ в района му е неприятно е редно тези от съответната джамия да се съобразяват. Смятам за странно някой да ти напомня по толкова шумен начин за ходене на служба след като ако си толкова религиозен и сам ще си се информирал кога са службите и най-вероятно разполагаш с календар и часовник за да уцелиш времето.
А иначе по българските закони за незаконно (престъпление) се счита се счита секс с човек на под 14 години (когато е насила нямат значение годините), а женитбата е разрешена доколкото помня и за 16 годишни с разрешение на съдия. Не съм съгласен с това 9 годишни да ги женят, но това дори и при мюсюлманите не се случва по принцип.

Абе, набий си го в главата, че ислямистите не споделят вижданията си. Те го налагат. Рано или късно ще блесне пак ятагана. Така са правели преди 100 години, така правят и сега. Ислямът е олигофрения от най-висша форма. В крайна сметка, нормално е ние да им налагаме диктат, защото ние сме създали държавата си за нас. Не е нормално те да ни налагат диктат, защото това не е ислямска държава. Ако не ги кефи, да ходят в някоя ислямска държава, брадати и жените им облечени като пингвини. Както е написал колегата по-горе, едно циганче се беше удавило, щото влязло да се къпе с пингвинските одежди, смятай за какви олигофрени става въпрос :arrow:

Иначе да кажа за християнството. Аз съм традиционно вярващ, т.е. нормален човек който възприема религията като част от традицията. Имал съм разговори с разни фанатизирани евангелисти и мога да кажа, че се различават от тия брадатите по това, че не искат да убиват никой. Иначе са същите дебили. То не случайно тоя мангал от Пазарджик преди това е бил евангелист, щото от там е идвал някой лев :-o

Проблем става когато създаваме проблем там където може и да го няма. Когато нападаш някой той се защитава (понякога отвръща). Като те нападат е нормално да се браниш. Да тръгнем да се борим с неясни образи (някакви с бради и чалми) без каквито и да е сериозни доказателства (телевизорът и другите медии от групата на 10 и компания не се броят), че отсреща има агресия е признак на крайна страхливост. Страхливец на твоя страна често е по-опасен от голяма армия насреща.
А това кой колко е вманиачен във вярванията си е въпрос на личен избор.

Нужно ли е, като на детенце, да ти обяснявам какъв е проблемът в пазарджишката маала?

[video=youtube;25EJIu_Rjdw]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=25EJIu_Rjdw[/video]

Нужно ли е, като на детенце, да ти обяснявам какъв е проблемът в пазарджишката маала?
Модните тенденции? Като толкова им харесва да ходят облечени "като пингвини" (използвам твоето описание) какво лошо има в това? И Азис се обличаше като на жена/травестит, но стана звезда.
Едиствен по-сериозен проблем в случая е, че за толкова масово мероприятие използват различен от официалния за държавата ни език. Не, че някой може да принуди някого да говори на конкретен език при условие, че не става въпрос за официални държавни институции.

Лошото е, че тия които ходят облечени така проповядват определени неща, т.е. най-крайната форма на ислям. Тая, за която ти не си човек и някой брадат мангал може да ти резне гръцмуля докато отиваш да си купиш хляб от магазина (помниш ли заклания английски войник?). Обличането на Азис не е политически/религиозен акт, че да го сравняваш с пазарджишките пингвини.

Лошото е, че тия които ходят облечени така проповядват определени неща, т.е. най-крайната форма на ислям. Тая, за която ти не си човек и някой брадат мангал може да ти резне гръцмуля докато отиваш да си купиш хляб от магазина (помниш ли заклания английски войник?). Обличането на Азис не е политически/религиозен акт, че да го сравняваш с пазарджишките пингвини.
И не допускаш варианта в това да има голяма доза преувеличение от медиите с цел всяване на страх в обществото и увеличаване на етничското разделение в държавата с цел конкретни партии да си повишат и активизират електората?
Спомням си мой разговор на религиозна тема с арабин шиит (едната от двете деноминации в исляма) живеещ в една от арабските страни. Определено не призоваваше към насилие. Тези държави дето са около окупираните райони от ИД, макар и с мюсюлманско мнозинство, не подкрепят идеите на ИД, тъй като идеите пропагандирани от ИД не са съвсем в синхрон с исляма, а и те (тези съседни държави) се чувстват застрашени от чисто политически характер.

Сега се обработва една група и след известно време ще е готова да прави всичко което им бъде наредено.
малката обработена група след известно време ще започне да набират хора, след това набраните хора ще започнат и те да набират хора и и и... :oops:

Не съм виждал по-яростна защита от тази на колегата Unwise
Запомни колега за какво са били арестувани, а именно недемократични възгледи...
Демократично ли ти се вижда жените да са така ограничени и експлоатирани, ограничавани ...или ти също би желал съпругата ти или детето ти да са по този начин ограничавани.
Тук сме с такива разбирания и това което тези налагат е агресивно и не типично за нашите разбирания.
Като искат да живеят по този начин, да отиват в Сирия, Йордания и тези държави, където това е начина на живот...
То пък бива либерализъм,ама това твоето вече е извратено!

От видеото става ясно, че помещението е някакво заведение...
хубава работа, ама циганска...
досега не знаех, че в двора на джамиите има заведения :lol:

и явно зеленото много им харесва...айде оградата добре, но външните и вътрешните стени идват прекалено и то в един цвят...поне малко естетика :oops:
спонсорите ако видят какво правят с парите им...:twisted:

Не съм виждал по-яростна защита от тази на колегата Unwise
Запомни колега за какво са били арестувани, а именно недемократични възгледи...
Демократично ли ти се вижда жените да са така ограничени и експлоатирани, ограничавани ...или ти също би желал съпругата ти или детето ти да са по този начин ограничавани.
Тук сме с такива разбирания и това което тези налагат е агресивно и не типично за нашите разбирания.
Като искат да живеят по този начин, да отиват в Сирия, Йордания и тези държави, където това е начина на живот...
То пък бива либерализъм,ама това твоето вече е извратено!
Не ми е приятно да гледам как се рита пребито куче. Не ми е приятно когато някой бъде смачкан околните да се нахвърлят върху него без да се интересуват особено дали е виновен или невинен. Направо като хищник на кръв.
За да бъдем точни и нашата избирателна система е недемократична? Доказателство за това са по-предните избори (тези, след които дойде Олигарски), на които напълно законно беше подменен вота на около 25% от гласувалите. Много от тукашните съфорумци също имат не съвсем демократични възгледи (дори имаше тема за забраняване на партия). Това прави ли ги престъпници? Човек има право на свобода на съвестта, което включва и да не вярва в демокрацията. Проблем става само когато се проповядва насилие.

Относно ограничаванията:
Темата за домашното насилие (и особено вицовете за перничани) не е нова за България и няма нищо общо с исляма. Как реши, че точно тези мюсюлмански жени са ограничавани и експлоатирани? Не ти ли е хрумвало, че се обличат и държат така, защото смятат, че така е правилно или е правилно само това, което партията каже? Ако отидеш в по-забутаните села в България (т.е. в тези, където са останали по-старите традиции), може да видиш бабите как се обличат. Често са с кърпи на главите и бая омотани с дрехи. И тях ли някой ги принуждава да се обличат така? Или някой смята, че е негово право да принуждава другите да следват неговите разбирания за дрескод и поведение в обществото?

Сега се обработва една група и след известно време ще е готова да прави всичко което им бъде наредено.
малката обработена група след известно време ще започне да набират хора, след това набраните хора ще започнат и те да набират хора и и и... :oops:
Не ти ли е се замислял, че тези, които се обработват (или се пробват да се обработват) не са някои други, а ние самите. Убеждават ни да се страхуваме от сянката си. Убеждават ни, че нищо не зависи от нас, защото се случва само с одобрението на партията. Учат ни да мразим. Единственото ни позволено "удоволствие" от партията е да оглозгаме някого, който те са ни подхвърлили.

На мен не ми е приятно да ме е страх да се кача в метрото, защото някой слабоумен ислямист може да го взриви всеки момент. За това, дори и при най-малки признаци за наличието на такива люде, трябва да играе брадвата и да се режат подобни течения от корен.

От: От: тая е циганка

Не ти ли е се замислял, че тези, които се обработват (или се пробват да се обработват) не са някои други, а ние самите. Убеждават ни да се страхуваме от сянката си. Убеждават ни, че нищо не зависи от нас, защото се случва само с одобрението на партията. Учат ни да мразим и чат-пат подхвърлят този или онзи на кучетата, т.е. на нас.

На 1000 км. от тук ислямисти режат глави. Наистина ли смяташ, че е нужно някой да ни кара да се страхуваме от каквото и да е? Знаеш ли 1000 км. за колко време могат да се минат с кола?

На 1000 км. от тук ислямисти режат глави. Наистина ли смяташ, че е нужно някой да ни кара да се страхуваме от каквото и да е? Знаеш ли 1000 км. за колко време могат да се минат с кола?
И как реши, че тези са ислямисти? Чу го по телевизията?
Утре може някой, който се представя за атеист, да почне да реже глави. Това означава ли, че атеистите режат глави и трябва да се премахнат?
Най-лесният начин да се справиш със постоянния страх, че те дебнат терористи е да си изключиш телевизора. Не случайно в една своя романова поредиц Франк Хърбърт е казал, че страхът убива разума.

От виковете "Алах Акбар" и уахабистките им бради, от облеклото им, от облеклото на жените им. Това не е ислямът, които традиционно си го има тук. Ти какво искаш, някой да започне да убива хора, че да се убедиш?

От виковете "Алах Акбар" и уахабистките им бради, от облеклото им, от облеклото на жените им. Това не е ислямът, които традиционно си го има тук. Ти какво искаш, някой да започне да убива хора, че да се убедиш?
Ако събера група безделници и почнем да скандираме "redrum Акбар", това ще те превърне ли теб в злодей?

Честно, имам чувство, че се правиш на малоумен. На 1000 км. от тук същите такива, облечени по същия начин, кланящи се на същия Бог, избиха стотици хиляди жени и деца. Това прави сравнението ти неуместно. Тук не говорим за някаква си циганска измислица, нова религия, а за вече утвърдена религия със съотвените признаци. И още, с външно финансиране, защото тия освен, че са група безделници, някой им дава пари, за да са такива. Построил им е джамия, купил им е имота за джамията и т.н. Утре тоя някой ще ги въоръжи и тогава ще стане конфликт. Според теб това е измислица и насаждане на етническа омраза? :-o

Утре тоя някой ще ги въоръжи и тогава ще стане конфликт. Според теб това е измислица и насаждане на етническа омраза? :-o
Утре някой и теб може да въоръжи. Такова предположение не е никакво основание за сериозни действия.
И да, тази религия е установена от бая време и религиозните лидери в арабския свят НЕ подкрепят ИД.
В арабските страни хората са по-богати и е нормално да искат да подпоматат по-бедните си събратя по религия. Всеки, който е дълбоко вярващ в каквото вярва, е готов да дава финансии за да се разраства неговата религия по света. Няма нищо ненормално в това.

Вижте колко добре са им промили мозъците за няколко години! Наистина сега ахмет муса може да е много добър и само да приканва с думи хората да спрат да пушат, но след няколко години ще му е нужно само едно нареждане и ще направи всичко.
Те не осъзнават как ги манипулират и това е най-лошо..иначе човека може да си е много добър :(

Горе