От: 000webhost.com
Пак напомням, че този хостинг краде малко трафик (но не са толкова нагли, колкото
.co.cc, които крадат най-безсрамно в голямо количество).
Оправдават се с това, че инспектират сайта. Това е страницата, която се появява вместо сайта когато извършват проверка:
Понякога това се наблюдава еднократно няколко часа след регистрацията и отнема няколко часа да "извършат проверка". Затова изчакайте да направят проверката преди да публикувате връзки към сайта си, защото посетителите от Google, които ще получите в началото ще посещават страницата за грешка (чрез рекламата на страницата за грешка си плащате за "безплатния" хостинг). Ще получите известите по е-пощата, че сайтът е проверен.
Сега си проверих електронната поща и се оказа, че съм получавал съобщения, че акаунта ми е проверен ("Account check complete") след различен интервал от време за различните акаунти. Има един случай, когато такова известите съм получавал в същия ден когато регистрирам акаунта, но е имало и случаи когато съм получавал известието след по-голям период:
Регистрация на акаунт: 18.4.2008 22:35
Известите "Account check complete": 3.5.2008 00:37
Регистрация на акаунт: 12.2.2009 13:01
Известите "Account check complete": 13.3.2009 08:52
Регистрация на акаунт: 12.2.2009 13:35
Известите "Account check complete": 2.6.2009 23:53
Регистрация на акаунт: 12.2.2009 13:59
Известите "Account check complete": 23.2.2009 10:37
Показването на съобщението за грешка се извършва само при посещение с браузър. Когато посещението е от търсачка (тествах с Googlebot, Yahoo, MSN) не се извършва показване на съобщението за грешка.
Това се прави с цел кражбата на трафик (маскирана като "проверка") да не засегне индексирането в Google. Това е против правилата на Google, обаче би било по-зле, ако не го правеха - Google щеше да деиндексира сайта когато забележи съобщението за грешка.