От: 101 начина да вбесите уеб програмистите
Ако знаеш какви неща съм чувал аз...
"Може ли да направим малко оптимизацийка на картинките на сайта? Малко по шарени да са, раздвижени, телефони да вкараме повечко?" - това от човек който е чувал нещо за СЕО и оптимизации на сайтове
Той: "Дай да вкараме още два глобулски телефона." Аз: "За какво са ти? Имаш един глобулски, м-телски, виваком и стационарен, сам си кой ще вдига?" Той: "Абе звънят на всичките" :lol:
Той: "Има някакъв проблем с регистрациите в сайта" Аз: "Защо си мислиш, че има проблем?" Той: "От доста време никой не се е регистрирал, много спаднаха новите потребители"
Той: "Пак имам вирус в сайта, не може ли да се направи да не хваща вируси?" Аз: "Спри да си помниш паролите във firefox-a! Няма откъде да дойдат тези вируси освен от твоя компютър!" Той: "Не може ли да сложим аваст на хостинга?"
ПП: Това са реални истории, имам още доста, ама това са най-бисерните в съзнанието ми. :lol: Затова не ми се занимава с тъпи клиенти, или приятели дето си мислят че като ме черпят една бира и после могат да ме дупят до припадък.
Сетих се за още нещо:
Той: "Дай да сложим една реклама на фирма Х" Аз: "За какъв чеп ти е да ги рекламираш безплатно?" Той: "Е как бе, всички ги знаят, като ги видят и нашето реноме се вдига!"
Той: "В ей туй ъгълче има малко място, може ли да сложим едно банерче на ХХХ?" Аз: "За какво ти е банерче на ХХХ? Пък и ти си с широкоекранен монитор, на стандартен 15/17" потребителя ще трябва да скролва настрани за да ти види сайта" Той: "Е, кой си купува вече такива монитори, ще си купуват по-големи" Аз: "Ами хората с лаптопи какво ще правят? Да сменят цял лаптоп за един сайт ли?" ...... <минутки мълчание>
А, и още едно бисерно ми изскочи в главата:
Един авер: "Абе ще можеш ли да направиш един сайт на един познат примерно за 200 лева?" Аз: "Що за 200?" Той: "Ми щото ми е приятел, правил ми е услуги и т.н...." Аз: ".............Ъ!?"