От: 3 лв. литър бензин?
Щом караш кола, значи можеш да си го позволиш. В големите градове има градски транспорт, а в малките разстоянията са лесно преодолими пеш или с колело. Сравнението с тока и водата е неправилно, но всъщност аз вече съм 5 дена без топла вода и ми предстоят още 10 ...
Идеята е, че единственият начин по който може да се контролира цената от потребителите е това - количеството което се купува да намалее драстично. Сами си представете 1 месец никой да не зарежда личният си автомобил = масови фалити на бензиностанции. Ако народа си трае, не 3 ами 5 лева ще го направят, а хората ще продължат да си охкат че им е скъпо, но пак ще си карат колите.
Силно се съмнявам, че може да се организира нещо такова...
за тях е все едно дали ще зареждат 10 човека за по 3 лв литъра, или 20 за по 1,50
а ти като можеш без кола - не я карай, които я кара въпреки, че увеличават цената - или не може без нея или цената не му пречи...
трите групи ползващи автомобили:
- които не могат без кола
- не ги тревожи увеличението
-
тези които могат без кола
третата част е най-малка от цялото - не мисля, че бензиностанциите ще го усетят ако ги няма.
и както казах вече: съмнявам се да се организират толкова много хора (задължително трябва и от другите две групи), че да се промени нещо
като стане 5 лв. :lol: може да се помисли по въпроса
няма кой да дръпне спирачките
няма логика така да е вечно... не може само разходите ни да се увеличават...
нещо ще стане - но нз какво
сигурно ще се блъснем в нещо