От: AdBrite VS BidVertiser
Пробвал съм ги и двете като издател и тук въпросът е субективен. Ако имаш сайт на много комерсиална тематика (т.е. такава дето рекламодателите се надпреварват за нея) и имаш над 1000 уникални посетители от конкретната удобна държава за рекламодателите (най-често САЩ), то от AdBrite съм чувал, че се изкарват наистина големи пари. Само дето трудно ще имаш чак толкова голям сайт и трудно ще можеш да угодиш за трафика посетители по територия/държава. Но дори да направиш голям сайт с посетители да речем предимно от САЩ пак нищо не е гарантирано. Ето защо тези ги намирам за прекалено хазартен вариант (свръх много за малко издатели и почти нищо за болшинството).
Аз лично от известно време активно наблягам на Bidvertiser, макар и да го попренебрегвам заради Google. Тези дни паднаха достатъчно пари и очаквам да видя плащане (най-вероятно след 2-4 дена ще мина лимита). И все пак и тук мнението ми е субективно, тъй като говоря за сайт с преобладаваща чуждестранна аудитория. Ако е сайт само на български се съмнявам да изкарате нещо сносно.
По принцип най-универсалният вариант е Google. Макар да не плаща много, има разнообразни реклами, което води до що-годе добър CTR.
П.П.:
В анкетата гласувах за Bidvertiser, защото на мен лично ми е удобен.