Adsens - Законно или Не

От: Adsens - Законно или Не

С тая публичната анкета не очаквай голяма активност:)

Re: От: Adsens - Законно или Не

как да я оправя сега ?:mrgreen:

Репортнах темата на администраторите, като видят репорта ще го редактират.

Публичността на темата е бял кахър. Трябва да й се редактират грешното описание (според автора излиза, че ползването на Adsense като физическо лице е незаконно), вариантите за отговор (няма вариант "законно") и правописните грешки в заглавието. Което не е работа за администратори.

и що ползването през фирма е законно пък като физическо лице е незаконно? какъв е смисълът от анкетата - ще правим жертвоприношения за НАП?

Re: От: Adsens - Законно или Не

Репортнах темата на администраторите, като видят репорта ще го редактират.
Видяхме и ще го оправим това. :) Няма грижи.

Аз лично не ползвам адсенс, но ако някога ползвам, ще гледам да си заслужава и да минава през фирма, за да е чисто всичко. Предполагам повечето на моето мнение, но не знам каква е практиката, защото не се занимавам грам с това. :)

Няма запетайка пред или ? Исках да кажа дали се ползва без плащане на данък. Предполагам сте разбрали какво имам в предвид.

1. Не говоря за поста (доста хора изпускат запетайки, така че не бих обръщал внимание върху това), а за изписването на бранда в заглавието. Ако ще го пишеш така, както се произнася, го пиши на български. Ако ще го пишеш на латиница обаче, то изписвай името правилно.

пр: Едно е да напишеш БМВ, а друго е да напишеш BMV вместо BMW.

2. За данъците - не зависи от това дали го ползваш като фирма или като физическо лице. Като фирма също можеш да не си плащаш данъците, но неплащането на данъци е незаконно и в двата случая. Проблемите при доходите от Adsense обикновено идват не от данъците (които в България са ниски и не биха затруднили никого), а от неясно изразената позиция на законодателя относно осигуровките и регистрацията по ДДС, което поражда възможности за двояко тълкуване, а не е работа на НАП да тълкува алинеи. Агенцията ги прилага.

Последно редактирано:
Абе тя цялата анкета е некоректна и бих я махнал

1. Адсенс е проблемен само в България - заради глупаво форумлирания закон за регистрация по ддс и подаване на декларация с нулев данък всеки месец (затова доста хора който си живеят в бг избягват да работят с европейски програми... или работиш с българска или с американска или друга офшорна фирма за ппц... в Испания това е спестено например преди да минеш 24 хиляди евро на година приход и българите който живеят в Испания може спокойно да си ползват адсенс по опростена процедура... дори и на български сайтове... не са длъжни да си правят никакви регистрации същото важи за доста държави от Евро Съюза и ако живееш на тяхна територия си ок

2. В други държави от ЕС данъците са повече от 10% но пък имат необлагаеми минимуми който за гърция е 12 000 евро за кипър 19 000 евро на година за сам човек ако си семеен + допълнение необлагеми за всеки член от смейството... дължиш само осигуровки върху сумата което идва като бг данък... ама си здравно и пенсиооно осигурен в тяхната система която е по добра с много от българската...

3. крайна сметка големия проблем е за хора който правят малко пари допълнителни пари и живеят в България (както винаги в тази държава най бендните са най засегнати) ако работиш за чужбина или с чужда европиско ппц като адсенс и разходите ти идват повече от 1000 лв на година по добре да регистирираш английска фирма която ти излиза толкова със всичко на година регистрирана по ддс и със здравни осигуровки на управителя (да си здравно осигурен в англия за тези пари и да се възползваш от необлагаемия минимум от 7500 паунда на година).... да си регистриран в България и да работиш за чужбина е изгодно чак като имаш фирма която прави минимум над 600 000 лв на година... спрямо данъчните системи на други държави в ЕС който си защитават малкия бизнес

във форума има стабилен процент българи кояйто не живеят в България...

Последно редактирано от модератор:

Малко е скована работа с фирмения профил в адсенс.
Първо плащат само с чек .... и се получава следната ситуация:
30 дена да се натрупа сумата
30 дена да дойде чека
30 дена да ти го осребри банка
Теглиш парите на 91 ден :)
Тъй като ми идват всеки месец при мен не се усеща това забавяне, но вече се замислям да задържа плащанията и към края на година да си ги взема на веднъж. По лична преценка по този начин се спестяват около 100 евро (банките вземат 10 евро да го осребрят).
Отделно ще облекча малко и счетоводителя, защото при плащане от адсенс трябва да им издавам фактура ....

По принцип, ако не правите по мин. 700лв на месец от адсенс няма смисъл от фирма и по добре да се стаявате.

за да се осребри чек се праща от твоята банка на банката издател и тя им превежда парите електронно като обикновено евтината опция е със стандартната банкова кореспонденция която отнема около месец и струва $10 има опции за осребряване като чека се изпрати с банков куриер и да стане за има няма седмица но тогава сумата варира от 50 долара до към няколко стотин долара и има смисъл за наистина големи чекове...

Аз ползваХ АдСенс през фирма, както за да е всичко наред и трябваше да плащам данъци.Аз лично мисля, че за няколко стотин долара е глупаво да плащаш данъци, да спечелиш хиляди да, но за няколко стотин...Вече спрях с АдСенс защото са много разправии, бих предложил, че ако не правите по 500-600 долара на месец няма смисъл от фирма, а просто гледайте да се криете от НАП :beer:

Аз го ползвам през фирма и е голяма мъка. Доста кинти отиват за разходи за какво ли не, но все пак уж го караме законно пред НАП
не че не могат да дойдат и да намерят някоя грешка и пак да те глобят ама уж сме изрядни

Горе