Amazon vs Google

Blinky

Owner
Наскоро се разбра, че нещо напоследък Google и Amazon ще се конкурират в рекламния бизнес. Пичовете от Amazon са решили да пуснат нещо подобно на AdWords, което ще разработва доста време според мен, защото става дума за нещо много голямо, ако искат да се конкурират с пионера в това - Google.

Нещо повече по темата: http://www.investor.bg/web/456/a/amazon-zapochva-frontalna-ataka-sreshtu-google,178770/

Вие как мислите, ще им се получи ли, имайки предвид, че доста Адсенсъри ще са доста по-спокойни от обичайното. :) Друго си е да имаш алтернатива на сегашните си доходи, а още по-добре, ако тази алтернатива гони сумите на лидера за момента. :)

От: Amazon vs Google

Със сигурност могат да направят много големям пробив. Имат шанс голям да застигнат Google, а защо не и да ги изместят? Със сегашните правила и всички проблеми на Google към издатели и рекламодатели, много хора ще се преориентират към Amazon.

Малко съм скептичен, че ще направят голям пробив имайки предвид, че досега всички конкуренти на Гугъл не са си дали голям зор да ги конкурират. Не вярвам тука да стане нещо по-различно, но ще видим да я пуснат мрежата. :)

Те реално ще разчитат най-вече, дори изцяло, на партньорски сайтове, тъй като не са голям генератор на трафик, различен от купуващия. ;) Смятам, че са още прекалено малки, за да скочат така смело на Google, поне в тази област, при други продукти като Google Products бият, но все пак всеки се е специализирал. :)

Не е голям зор, Microsoft не се е наел, не го е направил. Смятам, че техните продукти в тази насока като нищо могат да стъпят като сериозен конкурент. Въпрос на желание и бизнес стратегия, а явно тяхната не е такава. ;)

От: Re: Amazon vs Google

Те реално ще разчитат най-вече, дори изцяло, на партньорски сайтове, тъй като не са голям генератор на трафик, различен от купуващия. ;) Смятам, че са още прекалено малки, за да скочат така смело на Google, поне в тази област, при други продукти като Google Products бият, но все пак всеки се е специализирал. :)

Не е голям зор, Microsoft не се е наел, не го е направил. Смятам, че техните продукти в тази насока като нищо могат да стъпят като сериозен конкурент. Въпрос на желание и бизнес стратегия, а явно тяхната не е такава. ;)

Точно голямите корпорации може да изместят Google, стига да искат, но до този момент никои не иска :)

От: Re: Amazon vs Google

То и аз това казвам, че не се напъват да правят нищо, а имат ресурс. Ползвал съм рекламната им мрежа Яаху-Бинг не е лоша но няма голям трафик поне за това което аз рекламирах. То и органик сърча им е слаб хем моите сайтове са в топа и са на английски.

Според мен или им е зле мениджмънта, или чака Гугъл да се наиграят сами и тогава да атакуват. Амазон по принцип са им малки комисионите дано новата мрежа да е нещо по-добро.

Крайно време е. Има сумати големи корпорации които, ако направят мрежи цената която получава собственика за реклама в сайт ще се вдигне а комисионните на мрежите ще паднат драстично. И ако локално долу-горе има понякоя друга мрежа ще е много добре. Едва ли няма рекламодатели, но...

Последно редактирано:
Re: От: Re: Amazon vs Google

То и аз това казвам, че не се напъват да правят нищо, а имат ресурс. Ползвал съм рекламната им мрежа Яаху-Бинг не е лоша но няма голям трафик поне за това което аз рекламирах. То и органик сърча им е слаб хем моите сайтове са в топа и са на английски.

Според мен или им е зле мениджмънта, или чака Гугъл да се наиграят сами и тогава да атакуват. Амазон по принцип са им малки комисионите дано новата мрежа да е нещо по-добро.
Да, Microsoft от доста време не са поглеждали към уеб базираните си продукти - говоря специално за Bing. Иначе наскоро стегнаха Hotmail-a. ;) Но са най-близки до успех от всички други, които ще се пънат да крадат пазарен дял на Google в рекламата. Аз силно се надявам да го направят, но уви. Не защото съм им голям фен, а защото просто трябва да има и други играчи / алтернативи. :) Тоя Google като електрото - няма мърдане. :)

От: Re: От: Re: Amazon vs Google

Да, Microsoft от доста време не са поглеждали към уеб базираните си продукти - говоря специално за Bing. Иначе наскоро стегнаха Hotmail-a. ;) Но са най-близки до успех от всички други, които ще се пънат да крадат пазарен дял на Google в рекламата. Аз силно се надявам да го направят, но уви. Не защото съм им голям фен, а защото просто трябва да има и други играчи / алтернативи. :) Тоя Google като електрото - няма мърдане. :)

Точно, затова и аз се надявам тук Amazon да направят нещо, понеже Microsoft няма да тръгнат скоро да правят нищо. Трябва да има избор, а в момента както каза ти чист монопол.

Re: От: Re: От: Re: Amazon vs Google

Точно, затова и аз се надявам тук Amazon да направят нещо, понеже Microsoft няма да тръгнат скоро да правят нищо. Трябва да има избор, а в момента както каза ти чист монопол.

Дано, повече = по-весело. ;)

Game on Amazon? Maybe not so fast.

https://www.google.com/finance?q=NASDAQ:AMZN&ei=u0L-U6DLG-TXwAPP_oHQAQ / http://finance.yahoo.com/q?s=AMZN
https://www.google.com/finance?q=NASDAQ:GOOGL&ei=vT_-U_iEG8nCwAPwkICQAg / http://finance.yahoo.com/q?s=GOOGL

Като цяло да, едва ли има някой друг, който да има подобна голяма dB, освен eB разбира се (но там отдавна си имат инструменти), поне що се отнася за поведението при пазаруването (при #1 Online Retailer).

Засега „решение“ реално няма, само rumours обаче. Скрито-прикрито, някой изглежда е leak-нал info от нейде някъде.

Adwords или Adsense? Едното нали е за рекламодатели, а другото за издатели. Мен първото не ме вълнува.

"Adwords или Adsense? Едното нали е за рекламодатели, а другото за издатели. Мен първото не ме вълнува."

Без първото няма второто.

Според мен Амазон имат най-голям шанс да се преборят с Гугъл.
Причината е че Амазон са тръстед сред потребителите, на запад масово се купува през техните сайтове.
Важното е как ще си направят платформата, така че да дръпнат от гугълските клиенти.

Даваш релевантни реклами, не банваш за глупости или без причина. Правиш плащанията по-лесни и ги преборваш. Звучи лесно, но не е.

Re: От: Amazon vs Google

Даваш релевантни реклами, не банваш за глупости или без причина. Правиш плащанията по-лесни и ги преборваш. Звучи лесно, но не е.

Не е лесно, защото в един бан винаги има две страни, виждал съм с причина, така и без причина. А да се филтрират читавите от нечитавите, си е задача и то сериозна, с която се борят от Google от години и пак не смея да кача, че са се преборили. За това го има и момента с наваксването в тази насока, а чак някой ден ще си говорим и за задминаването. ;)

"Adwords или Adsense? Едното нали е за рекламодатели, а другото за издатели. Мен първото не ме вълнува."

Без първото няма второто.

Но първото може без второто, та затова попитах...

Ами Амазон предлагат рекламни банери в които се показват продукти свързани със темата на страницата, където са сложени рекламите.
Така че от една страна имат опит с публикуванто на реклами.
Просто трябва да сменят продуктовите реклами с такива дето са на рекламодатели.
Да ги оформят добре.

Реално Гугл напоследък си правят някакви експериметни и нещо все по-грозни и некликаеми им стават рекламите /текстовите/

Горе