Лицевото поне за Apple продуктите (казвам продуктите, тъй като вече го има и за някои от таблетите им) не успяват да го хакнат как да е. Пробваха с някакви гипсови отливки, което не го считам за хак.
За да се отключи телефона трябва да гледам към него, няма значение дали съм с шапка, слънчеви очила, бръснат, брадясал, гледам ли настрани не се отключва. Със снимка не става, отделно системата се самообучава към промените в обекта/лицето. Дори през слънчевите очила трябва да гледам към телефона, луда работа
Ако си загубя/ми откраднат телефона мога да го локализирам при първото му свързване с интернет, да го заключа напълно и изтрия, да го накарам да пищи, да пратя съобщение до телефона. Това го пускам през iCloud от която машина пожелая, с apple ID-то ми. От там мога да разбера и за последно къде е бил телефона преди да му извадят картата. Ако не успеят да ми отгатнат паролата 10 пъти - всичко на телефона се изтрива. Късмет им пожелавам на крадците да докопат информацията на телефона. Особено щом Щатските спец служби не успяха сами да се справят.
Парола имам зададена на телефона, но го отключвам с лицево разпознаване, затова и снимащите камери няма как да се докопат до нея, пък и каквото и да говорим, шанса да застанеш точно под правилния ъгъл под снимаща камера с достатъчно висока резолюция, за да се види какви числа избираш е нищожен.