От: ASP хостинг !?
Ще споделя лично мнение, което е в страни от темата:
Преди време бях голям мераклия да си напиша сам супер-, хипер-, омега-, ултра як CMS, защото смятах, че всички налични системи имат недостатъци и аз мога да направя нещо по-добро. Тъй като след 1-2 години вършене на дадено нещо ми омръзва, дойде ден, в който ми омръзна да програмирам.
Сега с удоволствие ползвам готови системи и не се занимавам с глупости; почти не си губя времето да пиша нищо, защото има от пиле мляко и само трябва да избереш и комбинираш подходящите налични неща. Рядко може да ми се наложи да изпрограмирам нещо, което не е налично или не е точно такова, каквото го искам.
Т.е. аз лично предпочитам да вложа времето си в нещо, което след някой друг месец ще ми върне многократно вложените средства. Имам предвид, че сега работя за нещо, което след някой друг месец ще работи за мен - например да развиваш афилиейт блог или друг вид сайт, който някой ден ще носи приходи.
А кода, който ще напишеш, сам по себе си няма да ти носи никакви паври, освен ако го продаваш. Ще цитирам отчасти един от членовете на форума: дали ще използваш един или друг език, инструмент или каквото и да било, не е толкова съществено. Важното е, когато в края на месеца теглиш чертата, да си реализирал значителен приход. :wink: