Bing експериментира с още 10 резултата - страниците им ще показват 20!

Blinky

Owner
Bing в момента експериментират с показва на повече от десет резултатите от търсенето на една страница, докато Google показват седем резултатите от търсенето на една страница, в определени случаи. Сега Bing е решил да се придържат към експеримента в юнския ъпдейт.

Повече информация тук:

More Than 10 Is The New 10 Blue Links For Bing

От: Bing експериментира с още 10 резултата - страниците им ще показват 20!

мм няма много хора които да ползват бинг освен в Америка.. сигурно има хора оптимизиращи в бинг , но едва ли имат голяма конкуренция.. А относно интереса напоследък не виждам хората да посещават и коментират форумите освен форума за офтопик

Аз лично съм доволен от този тип трафик, но е вярно, че там само хамерикнация, което не е зле, но и такива, които ползват EI. Все пак оня сърч бокс горе търси в Bing. За жалост даже и да дойдат на сайт, не се знае дали ще се вижда добре и кога ще го отвори. Това е да си с този браузър.

Не знам, но Microsoft е редно да се стегнат, защото все пак сме в много напреднала технологична среда. На тях всичко, което им е свързано с интернета, не им е добре. :) Като изключим може би някои уеб програми за сайтове. Но тук програмистите ще кажат.

Ами дефаулните настройки на Г са за 10 резултата/страница. Могат да се нагласят да се показват и 100 резултата. Не виждам какво предимство ще спечелят Б, ако разтеглят традиционната десетка.
Виждам само един плюс от това - могат да спечелят някакъв процент от крайно некомпетентните юзъри, както е случая с тези, които ползват ИЕ, само защото е дефаултния на Уиндовса и не знаят как да си свалят различен. Но това не са близко свързани реакции.

Нищо не експериментират, ами просто показват, чв искат да са ТЪРСАЧКА :)
В големият бот реално никой не търси над 5-та страница. Излиза че имат макс 35-45 резултата по ключ. Тоест не могат да шолнат над 20 сайта по ключ :) :) (тва от див и самоубиващ комерсиализъм)
Тоест всеки с малко повече желание ще изкара под формата на прост каталог много по-добри, реални и адекватни сайта/резултата

Явно от бинг се светкат, че търсенето в интернет е подложено на турбо-яка цензура (разбирай безпристрастните некомерсиални резултати, не утепващи дребните фирми) и на тая база имат на идея да вземат преднима пред лакомият гъг.

Малко недомислено ми се струва. Като набият 20 резултата и вероятността юзерите да отидат на втора, трета страница с резултати е много малка.

Това не е добре нито за тях, нито за сайтовете, които се събмитват там. На Г. е системата е калпава, но има предимства. Хем ще ръпкат повече от реклама, хем и
юзерите ще наобикалят следващите страници и ще цъкат. И за Г. е добре и за сайтовете в известна степен. Явно и затова посещенията им се вдигат.

Яху иху...какво става там. Мелиска май се ограничи с изхранването на персонала и покупката на телефони.

Re: От: Bing експериментира с още 10 резултата - страниците им ще показват 20!

Нищо не експериментират, ами просто показват, чв искат да са ТЪРСАЧКА :)

И това е нещо. Последно време и такъв PR им е нужен. Не вярвам, че скоро ще имат нещо друго да покажат.

Ами дефаулните настройки на Г са за 10 резултата/страница. Могат да се нагласят да се показват и 100 резултата..

При промяна на дефолтните настройки забелязал ли си да ти изкарва по-различни резултати? Примерно при мен ако са до 10 резултатите сайта ми излизаше на 6 позиция, ако пусна до 100 резултата ми излиза на 9 - появяват се още сайтове преди мен (вътрешни страници на сайтовете пред мен). А по темата при повече резултати на първа страница би трябвало да се получи разместване в съотношението на посетителите на трафика спрямо позицията.

От: Re: От: Bing експериментира с още 10 резултата - страниците им ще показват 20!

И това е нещо. Последно време и такъв PR им е нужен. Не вярвам, че скоро ще имат нещо друго да покажат.

А бота кво показва?? на ма..ка си в ...ката показва :)

Оня ден от ключова дума в производството дето има над 2000 фирми в бг ми вади първите 30 форуми и разни лайна и нито една фирма.... е кво вади и показва... изнудва хората за шибаният си адуърдс, това е истината! В другия форум огина се светна, че бота реже вся и всьо дребни фирми и изисква едва ли не адуърдс глупав всеки да се набута за да има индех.... хах това търсачка ли е??!!
Ами кво ми дублира едни и същи сайтове по N пъти? Видях си собствен по популярен ключ ТОЧНО 12 пъти дублаж от 3та към 4ва... били тестове пингвини хаха глупости. Бута стиснатите назад с ментета резултатати - това е! Кой е перераст - той не вижда :) Като монополна търсачка би трябвало да дават от-до резултати по мети, независимо колко им харесва. Е верно и 100 място да е, ама да го има...а тва 50-та страница след поне 30 дето НЯМА НИЩО ОБЩО С КЛЮЧА кво е?? - Див селски комерсиализъм, това е. Наказания било... абсолютни глупости с които да си оправдават масоно-евреиските нагони.
Аз верно съм идиот и намирам почти всичко дет ми трябва в големият бот, ама от месеци насам нищо читаво не мога да открия дори да се старая :) Званят ми ме питат даже "ама къде е това и онова". "Че го намериш" викам, ама ако си цакаш :D Та минах на яху, бинг, алта и напред..ако щеш :) щото в бота освен тия дет плащат повече от колко изкарват и яко спам друго не може да намериш.
ОК, както и да е -
Ти, ми кажи едни два примера (напиши 6 реда) , че шибаният бот заслужава да му лижеме бабача :)

Какво да ти кажа. Прав си и това си е. Изкарва не само форуми, но и информационни сайтове, които рядко препращат към фирми или нещо такова. Но за някои нищи вади фирмени. Никой няма да рови в Bing за да търси фирма, освен хората с Майкрософтски браузър, които са се подлъгали да използват сърча горе.

А идеята им да изкарат 20, 30, 50, 10000 резултата на всяка страница няма да ги спаси от бавно губещата популярност търсачка. Мисля, че в друга посока трябва да поемат. Като начало, на топ позициите им да не са най-наспамените сайтове с кл. дума в URL-то. Нелогичните неща там просто преливат. Даже се чудя дали бота, който минава, имат нужда от него.

Аз съм също силно недоволен, че грам не се развиват там. И в един момента или излизат от пазара или ще им е нужно в пъти повече пари, за да захапят % дял след няколко години. НЕ виждам нищо да им се случва. Явно са си в някаква летаргия и те. Ония поне напингвиниха и напандиха целия интернет. Това от Google пък е другата крайност - там толкова са се "развили", че се чудят каква глупост да измислят. Ни тъй, ни иначе се получава. :)

Изобщо не се чудят каква глупост да измислят, те вече са я измислили :) Pay for looking :D
Аз лично се радвам, че толкова пошло се показаха... не можаха да се намонетаризират като хората и сега почнаха да скубят гаврощите :D Е то бате преди да мислиш да правиш нещо толкова мащабно като светона търсачка с идеята да правиш кинти, трее да ти увре главата и кой всъщност я прави/създава таз търсачка. Аз съм я създал 0.1% и ти толкова... другите гъзове още по толкова :) Накрая излиза (както винаги) че сами сме си го наврели :p

За това всека жаба да си знае гьола... абсолютно не виждам проблем бг-фирма да им вземе дяла за бг ! Тоя тесен пазар с 7 сайта на кръст точно голем бот му треве...да беха питали първо колко дребни/средни фирми на плюс има, преди да ги щават за индекс :)
И адсенса го чака същата участ поради простата причина, че за адурсд нема кой да плаща левче на клик :D тоест незнам как за напред ще изкарват pay-klick за бг-мастерите от мизерните ни фирмета (квото е останало)

Знам, че ще тръгнат да въртят рязко руля..ама нема ли да е вече късно, аз вече ги мразя, кат спрът стинките ще последвате и вие :)

Горе