Bing & Yahoo - всичко за няхното PPC

Blinky

Owner
Смятам да отворя една тема, тъй като подценявам тези две търсачки и по-конкретно техния потенциал като рекламни платформи. Може би смятате, че дялът, който имат в сравнение с Google е нищожен в някои държави - европейските, но дори и с 8-10% общ пазарен дял в някои държави с 20+ милионна нация, замислете се, че това пак би могло да ви направи милионери.

Ето нещо, което искам да споделя с вас:

http://marketshare.hitslink.com/search-engine-market-share.aspx?qprid=5

Тук може да се види в коя част на света коя търсачка какъв пазарен дял държи. И никак не са лоши цифрите като се замислите, ако това рекламирате в държави като САЩ, Великобритания, Германия и др. Както се вика 10% от 20 милиона са добре дошли - това са реално 2 мил., с 1-1.5 по-малко от онлайн потреблението на Българя по мои спомени. :)

Та на въпроса направо. Нека обсъдим рекламната мрежа на Bing, която претърпя много промени и в момента е една много доба и даваща резултати възможност.

Идеята и логиката е същата, но реално та където имаш малко трафик, имаш и малко конкуренция. Едно от симпатичните неща на подобни "трафик генератори". :)

Ще се радвам да споделят хората с опит там, тъй като мисля да стане важна тема. Аз ще дам повече съветчета и трикчета в последствие, като се поразгъдне темата и има на къде да я движим. ;)

П.П: Моля без коментари от рода на "не си губя времето с глупости" или подобни, защото при такъв пост, някой който си е окупирал нишата с малки бюджети ще ви се изсмее. ;) Не ставайте с две думи за смях. :) Казвам ви го от наблюдения. :)

От: Bing & Yahoo - всичко за няхното PPC

@Blinky, защо като отметна за България ми дава такъв голям процент за Baidu

От: Bing & Yahoo - всичко за няхното PPC

Дам и на мени ми хрумна тази идея, ама най- вероятно ше е друга причината
Сега като гледам долу на предприемач-а активните потребители
Baidu (17),
Google (14),
BingBot (10),
Yandex,
Yahoo! Slurp
Явно трева да учим китайски зада се развиваме,,, я не знаю

Горе