Ама как бе, как може да говориш за остаряло крипто? Нали в туй е идеята, единствени и неповторими хойни, притежаваш ги, дефлационни, цената само нагоре.
Всеки си е избрал някаква идея и си държи на нея. Оня умник
@metaverse все повтаря, че идеята на Биткойн (само Биткойн, не всичкото крипто) била да бъде защита от инфлацията. Аз пък все повтарям, че криптото е над 90% спекула, че всеки ден може да изригне 2 пъти или да се срине наполовина, но въпреки това всяка година все повече се използва и по предназначение. Не може да се угоди на всеки.
Да не си помисли човек, че могат да бъдат забравени, вовеки.
Ти продължаваш да изкараш така нещата, че все едно всеки купува само койните които ти някога си познавал, и то ги купува веднъж и само на най-високата цена, а после ги държи вовеки без да ги продава. Не стоят така нещата на практика. Всякакви койни се купуват и продават на всякакви цени. Един нормален крипто холдър има в портфолиото си няколко вида койни, а през годините може дори да ги сменява. То ако не беше така, нямаше да има толкова много алткойни. За да държи някой койни с години не е достатъчно дори да е заклет HODL-ер, трябва или да си е изгубил паролите, или да е зарязал криптото въобще.
Случвало се е 20 000 пъти досега, толкова са починалите хойни.
Пак ли това... Да, има 21k койни и токени в списъка на coinmarketcap, ама когато само първите 100 представляват примерно 97% от всички, какво значение имат тези някакви си 3%. Те и милион още койни да добавят на опашката, все тая.
Освен това ти не разбираш, че възможността да ги има тия койни представлява някаква свобода. В темата за короната мрънкаш, че хипохондриците те карали да се бодеш и искат да ти вземат свободата, тук мрънкаш че хората бълват хиляди койни, защото могат. Трябва да си пренаредиш приоритетите.
Каква е гаранцията, че това няма да се случи с крипто портфейла ти в момента?
Няма гаранция в криптото. Но няма гаранция и извън криптото. Разликата е само в скоростта и амплитудата на движенията. Във Форекса да трейдваш е дори още по-опасно от това да държиш Доге. Бизнес да започнеш, шансовете са да се провали. С колкото повече пари оперираш, толкова по-големи са потенциалните загуби. Варианта да не губиш пари е да харчиш всичко на момента (като така ефективно ги губиш на 100%) или да идеш да живееш в някоя пещера. Трябва да разбереш, че загубите са част от играта и са задължителни. Ако не искаш да приемеш загубите, значи бягаш от реалността.
Инвестирам в мои си проекти, криптото не е част от това, извън темата е.
Ти хубаво инвестираш, но това че са твои проекти не ги прави автоматично печеливши проекти. Записвай си какви пари вкарваш и какви пари изкарваш, и само тогава ще видиш колко са печеливши или губещи.
Признавам, че ти лично беше против Догито. За едни други пишман инвестори предприемачи говоря, дето направиха предприемач обидна дума. Киро Брейка много ги храни такива.
Не съм бил и сега не съм против Догито, а съм бил против цената на Догито тогава. Аз така го разсъждавам - когато цената се превърне във вертикална линия, въпреки че може да отиде още много нагоре, то ще дойде и тоя момент в който ще потъне обратно надолу. Затова при вертикална линия се продава. Догито беше прекалено бърз и прекалено голям балон.
Киро Брейка много ги храни такива.
Киро Брейка храни всичко по default. То не е лошо човек да критикува нещата дето заслужават да бъдат критикувани, но той минава една граница след която се превръща в едно досадно мрънкало.