Готина статия, но си признавам, че не разбирам логиката за обезценяването на златото за сметка на биткойн. За резервната валута е ясно, тя назад във времето се е сменяла доста пъти. Но според мен ако биткойн достигне момент в който наистина да бъде дигиталното злато, то това ще доведе до скок в цената и на физическото злато. Хората ще получат още един вариант да съхраняват стойност, но това не означава, че ще спрат да използват съществуващите, даже напротив.
Може би ще използват и злато, но тук логиката е по-скоро в това, че ще се търси по-ефективното решение.Готина статия, но си признавам, че не разбирам логиката за обезценяването на златото за сметка на биткойн. За резервната валута е ясно, тя назад във времето се е сменяла доста пъти. Но според мен ако биткойн достигне момент в който наистина да бъде дигиталното злато, то това ще доведе до скок в цената и на физическото злато. Хората ще получат още един вариант да съхраняват стойност, но това не означава, че ще спрат да използват съществуващите, даже напротив.
Може би ще използват и злато, но тук логиката е по-скоро в това, че ще се търси по-ефективното решение.
Биткойн е първата и най-децентрализирана валута. Всяка следваща криптовалута след него се прави с комерсиална цел, докато целта на Биткойн е съвсем друга. Все повече хора го осъзнават - от бедни до милиардери, че и цели държави. Всеки ще го осъзнае с времето, но при всеки този период ще е различен. Някои хора са способни да предвидят бъдещето, докато други го разбират едва след като се случи.
Знаеш ли какво е блокчейн? Естествено, че не е децентрализиран.Блокчейна към днешна дата по дефиниция и фундамент не е децентрализиран.
Биткойн е първата и най-децентрализирана валута.
Писал съм за Биткойн, не за блокчейн, или мислиш, че е едно и също.
Обясни ми какво е блокчейн и какво е децентрализация според теб?
Вече е 30К, но нищо не е гарантирано и зависи от макроикономиката най-вече. По принцип повечето казват, че беър маркета е приключил и следва бул, но няма как да се гарантира такова нещо. Недоверието към банките става все по-голямо, а това ще повлияе със сигурност и на цената.Спестихте ми обясненията защо смятам каквото смятам, което съм написал по-нагоре
Обратно на темата: $29к за Биткойн днес. Разни хора говорят за край на bear и старт на bull. Аз не успявам да видя причините и не мисля така, но при тези цени всяка покупка вече ми вдига DCA и се чудя, дали да не направя една пауза и да засиля килчетата злато следващия месец. Или още този, всъщност, защото няма какво да го бавя, ако няма да купувам койни на тия цени. Вие виждате ли начало на бичи пазар, напълно възможно е да греша все пак?
Относно Безос нищо не е предсказал, а само е констатирал: https://bg.wikipedia.org/wiki/Дот-ком_балонПопитах chatGPT за цитати на хора, които са се присмивали на интернета в началото и са смятали, че няма бъдеще. Намирате ли прилики с тези, които в момента се присмиват на Биткойн?
Джеф Безос наистина ли е казал такова нещо или чата нещо се бърка
Виж файлът 28710