От: black hat seo
Абсолютно прав си, че ръчните коментари трябва да изглеждат така както ги описваш ама има кавали, които зареждат клипборда с "хубава статия, браво. Ще взема и аз да напиша нещо по въпроса като се върна" и бият Ctrl+V където заварят. Т.е. не винаги при ръчните коментари, коментиращият е използвал мозък, в такива случаи няма никаква разлика дали ще ги прави ръчно или със Scrapebox
Колкото до бялото и черното сео - такова добиче нема, правилата на гугъл са както каза Алън - чакаш целокупното интернет пространство да те намери и оцени по достойнство. Интересно как става тоя филм като практически ти НЕ СИ в целокупното интернет пространство като не си в серпа. Слушайки Мат Кътс, трябва да пиша статии с качество на фейлетони и стойност на научни трудове докато ми посинеят пръстите и може би, вероятно, някой ден, евентуално някой посетител случайно пратен ми от серпа ще завърти снежната топка като букмаркне някоя от статиите ми. Има няма петдесетина години и ще се радвам на обичта на добрата стара гугла и своите редовни читатели.
БХ е автоматизация. Факт е, че тя работи и всички глупости по видеата на Мат са за потребителите а не за уебмастърите. Малоумно е да се мисли, че дори при ръчна проверка някой може да отгатне дали линкът ми в дигг е ръчен или събмитнат с БМД. Естетсвено просто трябва да се постараеш да изглежда натурален и да не е писано като индийски гимназист.
Ако някой смята, че нещо съм се объркал лични експерименти:
- български сайт с изцяло копирано съдържание, спамено малко с хрумер и скрапебокс, естествено където ми падне изобщо не съм подбирал бг сайтове - 40-50 уникални посещения дневно и аз не знам какво да го правя, беше просто експеримент, реално мога да генерирам стотици подобни просто нямам идея какво да ги правя. Ако в някой светъл ден някой опищи орталъка, че съм му откраднал съдържанието има вечен линк към сайта си.
- английски сайтове с изцяло генерирано съдържание (гугъл четял морфологията на езика :lol
- всеки сайт от тези, които съм генерирал започва да носи по 10-20 уникални дневно от търсачките БЕЗ линк билдинг, с малко хрумер, скрапебокс, амр, бмд, туит, сенюк и просто отпрашва като камила с люта чушка в задника
- в момента ми е изключително интересна опцията за генерирани тонове минисайтове, братушките се хвалят със завидни резултати
БХ - "голямата тайна и мистерия", нещо като да се движиш в най-опасната банда в квартала. Да ама не баш - бх е просто автоматизация, "другото" е незаконно т.е. то не е блекхат то си е престъпление. Въпросът, е че не става само с автоматизация - трябва и акъл.
Почти всеки месец си купувам нов софт, тулче или услуга. Вече съм събрал софтуер за няколко хиляди долара и честно казано едва ли използвам и една десета от него.
Всеки, който го сърби да заяви гордо "аз съм буекхатър уе" да си прави сметката, че се иска ужасно много четене и експерименти и практически блекхата не е нищо повече от автоматизация на уайтхата. И още нещо такова добиче като блекхат без инвестиции няма - трябват много пари за да експериментираш. Трябват пари за тулове, за услуги, за домейни за еднократна употреба, за хостинги (да, от ония хостинги), за проксита, за капча т.е. само за да се блекхатърееш започваш месеца с минус няколкостотин долара.
Моят скромен съвет към всички търсещи гоуемата тайна на буекхата - четене, ръчни експерименти, познаване на "уайтхата" и едва тогава купуване на тул, който да улесни и автоматизира изпълнението на една вече утъпкана стратегия.