black hat seo

devilx

Well-Known Member
Здравейте,

незнам до колко от вас одобряват black hat seo-то,но просто реших да се пробвам и аз да видя какви неща могат да се направят.. Ако има някой който се е занимавал може да ме насочи към програми,статии т.н.

От: black hat seo

Аз към блек хат сео-то слагам PPC,CPA, adsense abuse, линкбилдинг софтуер, въобще има толкова много различни неща, не мога да разбера какво точно искаш? Ако те интересуват програми за линкбилдинг - scrapebox, xrumer, seNukeX, bookmarking demon, article marketing robot, rss feed submitter.

Все си мисля, че блек хат сео нещата, по-скоро биват различно методи, главно за бърза печалба, а пък основно тия дето се занимават с black hat пари, използват най-вече CPA мрежите.
harro би ти написал един дълъг пост ако види темата...

Ами да се надяваме че ще види и може да сподели някоя програма безплатна като за начало..

Ами да се надяваме че ще види и може да сподели някоя програма безплатна като за начало..
Хубави програми безплатно няма да намериш почти съм сигурен в това :)

Програмите които ти е написал Алан, са едни от най-известни, и най-добрите.
Имай в предвид, че някой програма нямат почти никакъв шанс да се подкарат без VPS машина..
Също така имай в предвид, че някой програми изискват и Private Проксита. Shared Проксита няма да ти помогнат :)

Успех! :)

За да може да навлезеш в BH seo, трябва да си добре запознат вече с WH seo. Понеже, например за да събмитваш mass articles, трябва поне веднъж да си пускал мануал артикъл в някоя директориа, да знаеш ко е resorce box, author name, ...как става регистрациата/събмита. Или за он-пейдж сео, трябва да си почти перфекто наясно с nofollow, noindex, canonical, 301, keywrd stuff, internal links, за да си направиш black hole за ботовете. Или са мейлинг, трябва поне ведъж да си пращал мейл, да знаеш с cpanel(или др панел) да боравиш, преди да спамиш масово :)

То границата между white и black е много тънка. За някои manual directory, article submission, web2 линкове може да е white, за друг не :) За гугъл всички линковете които сам си правиш, си мисли че е за да манипулираш резултатите в търсачката. За него white е - да пускаш Rich content и това самo' да си добива линкове от феновете на сайта/поста, да си го слагат в подписи, да му правят блогове, да го vote-нат в digg, fb,.. :)

програма за какво искаш?

Ами аз доколкото четох Scrapbox-а е за да спамва разни блог-чета може би такова нещо на първо място може да доведе хубава позиция.. Да е от полза ,и да не е сложно да се работи по нея

Ами аз доколкото четох Scrapbox-а е за да спамва разни блог-чета може би такова нещо на първо място може да доведе хубава позиция.. Да е от полза ,и да не е сложно да се работи по нея

То всичко вече минава през 2linkwheels и даже 3то ниво линкове, скрапбокса няма да те изкара ранк 1, това можеш да си сигурен, гугъл одавна отписаха блог коментарите, а надушат ли малко повечко> пандата влиза и те праща на 66та страница.

BOOKMARKING DEMON може да пробваш - спами в социални мрежи - но си приготви парици за капчи.

HaRRo е напълно прав. На повечето хора им е трудно да го проумеят това, че BH методите в повечето случай са си съвсем обикновени WH методи, изпълнени по малко по-агресивен начин. Чисто и просто едно побутване на стандартните методи. Доста от децата са се зарибили, с някакви странни разбирания, че BH е едва ли не, нещо потайно, нелегално, супер яко, underground откритие. Получават се разни смешни изказвания от рода на "аз вече съм блек хат", "аз правя блек хат" и незнам си какво още.

В крайна сметка, както HaRRo вече каза, границата е много тънка. Оптимизацията си е оптимизация, без значение кой, как, я нарича. Така наречените "BH" тулове, са чисто и просто автоматизация на WH дейност. Ръчното създаване на изкуствени форум профили, си е точно толкова WH (или BH, незнам и аз вече), колкото и използването на Xrumer по разумен начин. Всичко опира до количеството. Няма никаква логика някои хора да си мислят, че докато ръгат стотици блог коментари ръчно са в графа WH, пък ако пуснат един Scrapebox бласт от 50-100 изведнъж работата става BH.

А пък BHW колкото и black да изглежда, си е изключително сериозен WH, IM форум. Според мен жаргонът BH се отнася предимно за хора, които си изкарват прехраната само и единствено със спам. Не може всички неща, нарушаващи правилата на Google да се слагат под един знаменател. Защото по тая логика, само да си сложиш адсенса по-накриво и вече си BH...

Последно редактирано:
по принцип съм съгласен с Алън, Харро , Гън З

само да добавя тук там... Най-мощно работещата и до ден днешен блек хет техника е купуването на линкове... (само бюджет да имаш)

Иначе както каза един човек който все още смятам за приятелче Г е виновен и създава повече белкхетъри в последните години с кофти постъпките си... щото ако си работил един сайт година, две билдвал си линкове без спам не си натискал много с онпейдж оптимизация правил ( води се грей хет поне според мен) (както каза Харро за Г всичко което е различно оттова да създаваш контент и да го дитрибутираш по офицялните медиини канали (да брандираш в медиите) не му се харесва) и накрая се появи нещо като бранд ъпдейта и изкара отгоре амазон, праисграбър, повтарящи се резултати от тях и шопинг сърча им а твоя сайт на седма 8 позиция и продажбите падната няколко пъти... или пандата ти прати в 10 глуха 100те думи уникални опсанияния на продуктите щото са малко (как ли се описва уникално въздушен филтър с по 1000 думи така че да го лайкват туитват препращат на приятелите си ако имаш няколкостотин модела въздушни филтри... ) или ти деиндексира ко.цц -то и накрая си викаш мамаму по добре да играя мръсно с презюмция че така и така рано или късно ще го отнеса... и се пренасочваш (вижте какво става с форума в последно време ;))

пп. За коментарите не съм съглкасен менуал коментите си личът от километри... Не говоря за нещо от рода на вери найс пост... Като споменеш фрагменти от статията която коментираш и обясниш с две изречения защо си съгласен или не си съгласен с тях лесно и минава и мануал апрув на доста читави места :) автоматично просто няма как да го нагласиш да стане а и избягват местат където апрува е менуал ...

Последно редактирано от модератор:

Абсолютно прав си, че ръчните коментари трябва да изглеждат така както ги описваш ама има кавали, които зареждат клипборда с "хубава статия, браво. Ще взема и аз да напиша нещо по въпроса като се върна" и бият Ctrl+V където заварят. Т.е. не винаги при ръчните коментари, коментиращият е използвал мозък, в такива случаи няма никаква разлика дали ще ги прави ръчно или със Scrapebox

Колкото до бялото и черното сео - такова добиче нема, правилата на гугъл са както каза Алън - чакаш целокупното интернет пространство да те намери и оцени по достойнство. Интересно как става тоя филм като практически ти НЕ СИ в целокупното интернет пространство като не си в серпа. Слушайки Мат Кътс, трябва да пиша статии с качество на фейлетони и стойност на научни трудове докато ми посинеят пръстите и може би, вероятно, някой ден, евентуално някой посетител случайно пратен ми от серпа ще завърти снежната топка като букмаркне някоя от статиите ми. Има няма петдесетина години и ще се радвам на обичта на добрата стара гугла и своите редовни читатели.

БХ е автоматизация. Факт е, че тя работи и всички глупости по видеата на Мат са за потребителите а не за уебмастърите. Малоумно е да се мисли, че дори при ръчна проверка някой може да отгатне дали линкът ми в дигг е ръчен или събмитнат с БМД. Естетсвено просто трябва да се постараеш да изглежда натурален и да не е писано като индийски гимназист.

Ако някой смята, че нещо съм се объркал лични експерименти:

- български сайт с изцяло копирано съдържание, спамено малко с хрумер и скрапебокс, естествено където ми падне изобщо не съм подбирал бг сайтове - 40-50 уникални посещения дневно и аз не знам какво да го правя, беше просто експеримент, реално мога да генерирам стотици подобни просто нямам идея какво да ги правя. Ако в някой светъл ден някой опищи орталъка, че съм му откраднал съдържанието има вечен линк към сайта си.
- английски сайтове с изцяло генерирано съдържание (гугъл четял морфологията на езика :lol:) - всеки сайт от тези, които съм генерирал започва да носи по 10-20 уникални дневно от търсачките БЕЗ линк билдинг, с малко хрумер, скрапебокс, амр, бмд, туит, сенюк и просто отпрашва като камила с люта чушка в задника
- в момента ми е изключително интересна опцията за генерирани тонове минисайтове, братушките се хвалят със завидни резултати

БХ - "голямата тайна и мистерия", нещо като да се движиш в най-опасната банда в квартала. Да ама не баш - бх е просто автоматизация, "другото" е незаконно т.е. то не е блекхат то си е престъпление. Въпросът, е че не става само с автоматизация - трябва и акъл.

Почти всеки месец си купувам нов софт, тулче или услуга. Вече съм събрал софтуер за няколко хиляди долара и честно казано едва ли използвам и една десета от него.

Всеки, който го сърби да заяви гордо "аз съм буекхатър уе" да си прави сметката, че се иска ужасно много четене и експерименти и практически блекхата не е нищо повече от автоматизация на уайтхата. И още нещо такова добиче като блекхат без инвестиции няма - трябват много пари за да експериментираш. Трябват пари за тулове, за услуги, за домейни за еднократна употреба, за хостинги (да, от ония хостинги), за проксита, за капча т.е. само за да се блекхатърееш започваш месеца с минус няколкостотин долара.

Моят скромен съвет към всички търсещи гоуемата тайна на буекхата - четене, ръчни експерименти, познаване на "уайтхата" и едва тогава купуване на тул, който да улесни и автоматизира изпълнението на една вече утъпкана стратегия.

Горе