V vbTK Active Member 15 Юни 2010 #2 http://help.hostbulgaria.com/mysql-charset-encoding Тук има една добра статия по въпроса.
Вискяр Градинаров Well-Known Member 23 Януари 2012 #3 От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 Отваряш файла с Notepad++ -->Оформление --> Конвертирай до UTF-8 (без BOM). Задаваш charset=utf-8. Запис.
От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 Отваряш файла с Notepad++ -->Оформление --> Конвертирай до UTF-8 (без BOM). Задаваш charset=utf-8. Запис.
Valentinn Active Member 23 Януари 2012 #4 От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 @Вискяр Бг: Той говори за база данни, не за файл. @bedio влизаш в phpmyadmin->базата данни->операции->колация - и си я променяш както искаш. Ето и снимка:
От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 @Вискяр Бг: Той говори за база данни, не за файл. @bedio влизаш в phpmyadmin->базата данни->операции->колация - и си я променяш както искаш. Ето и снимка:
Вискяр Градинаров Well-Known Member 23 Януари 2012 #6 От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 valkbtb каза: @Вискяр Бг: Той говори за база данни, не за файл. Увеличете... Да, видях за базата данни, но след като публикувах. Реших да изчакам развитие. И ето - получи се развитие.
От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 valkbtb каза: @Вискяр Бг: Той говори за база данни, не за файл. Увеличете... Да, видях за базата данни, но след като публикувах. Реших да изчакам развитие. И ето - получи се развитие.
archangelcho Active Member 23 Януари 2012 #7 От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 Аз отварям базата като тест с ноутпад++, конвертирам в УТФ-8 (има опция), после find replace cp1251 с utf8 и ъплоад на базата обратно.
От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 Аз отварям базата като тест с ноутпад++, конвертирам в УТФ-8 (има опция), после find replace cp1251 с utf8 и ъплоад на базата обратно.
Unwise Well-Known Member 23 Януари 2012 #8 От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 Аз пък ползвам heidisql. Връзвам се, нагласям да се смени кодировката и то ми генерира нужните неща към ALTER-а.
От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 Аз пък ползвам heidisql. Връзвам се, нагласям да се смени кодировката и то ми генерира нужните неща към ALTER-а.
A against Well-Known Member 23 Януари 2012 #9 От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 Тя темата е малко отпреди 2 години
Unwise Well-Known Member 23 Януари 2012 #10 От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 Гледам, че се е активизирала и реших, че на някой му е дотрябвала идея.
От: convert-иране на база от windows-1251 на UTF-8 Гледам, че се е активизирала и реших, че на някой му е дотрябвала идея.