Обичам критиката. Даже съм плащал за рецензия, своево рода критика. Но изписаното не е, просто не е нито съвет, нито градивна критика.
Нека обобщя:
От една страна всички СЕО-специалисти ще потвърдят, че натурален линк е от полза, дори и от блог с нисък ДА. Потвърждава го и
@Torbalan Trolski.
Не ми се обяснява защо. Общо взето мога да дам пример с моя блог. Ако наплатя за връзки от домейни с висок ДА ( примерно от сайтовете на писалите по-горе), това за гугъл не е естествено и то наистина не е. Как може блог с кратка история, изведнъж да натрупа в изобилие авторитетни връзки. Поне се предполага, че Пингвина ще се усети. С две думи.... Трябва да се прави баланс между баклинкс от домейни с висок авторитет и такива с по-нисък и дори никакъв. Още по-просто, dofollow връзка от блога ми е полезна, колкото и да ми ги говорите.
След като връзките от блога ми са полезни, аз безплатно ли да ги правя, за да се харесам във форума. Ами безумно е да предлагам безплатни връзки или такива за 3 лв.
Но нека продължа... Абсолютно съм сигурен, че коментиралите по-горе не пишат за 20 лв. статии с над 600 думи, с dofollow линк, на тема примерно "Социални касти в Интернет". Най-вероятно те вземат повече, което е напълно логично за сайтове с висок ДА и трафик. Могат и да ви откажат, защото сайтовете са им специализирани и не отговарят тематично на исканата от вас тема, за разлика от блога ми, където се предполага, че мога да пиша за всичко. Нека калкулират и си признаят. Всеки, който ме е потърсил знае, че никога не е имало сделка на обявената цена, а по-ниска. И така... Кой от вас пише статии на тема "Социални касти в Интернет" с dofollow връзка, с над 600 думи, за цена 10 лв. Мммм... Май цената ми НЕ била висока.
Всъщност, освен общи приказки и демонстриране на мускули, други аргументи не видях.
Грешните изводи, които всеки нов и не разбираш потребител може да си направи са следните:
1. Купувайте линкове единствено от сайтове с висок Domain Authority, като се надявате, че предвижданията на СЕО-специалистите са погрешни и Пингвина няма да ви нарита.
2. За да постигнете още по-хубави резултати, наплатете и някой да ви натика в стотина безплатни директории. Не е скъпо 10-15 лв. и ще сте номер 1
3. Търсете някой да ви пише статии за 3 лв., защото 10 лв. са твърде скъпо за услугата
4. Не разчитайте на дългите фрази, които да ви вдигат в челните страници на Гугъл, понеже това е временно
Мога да продължа със списъка, но просто взе да ми става тъжно за поредната родна картина.
Сериозно взех да се замислям и за нивото на форума. За сега просто няма да обръщам внимание на поредния необмислен коментар.