DTF печат на тениски и други рекламни материали

Dynamooo

New Member
Здравейте на всички,
искам да попитам дали някой е пробвал DTF печат за тениски и други рекламни неща? Гледам, че доста хора говорят за това, и ми изглежда яко, понеже може да се правят уникални дизайни. Аз имам идея да поръчвам дизайни от индийски фрийлансъри в кръга на шегата (ама сериозно), понеже там имат добри цени, а и правят супер шарени неща.

Според вас има ли пазар в България за такива неща? Например, тениски с уникални дизайни, които не можеш да намериш в мола. Или пък примерно персонализирани рекламни материали за фирми?

Има ли някой тук опит с DTF и може ли да сподели плюсове и минуси? Чувал съм, че цветовете излизат мега готино, ама не знам колко издържат при пране.

Чакам мнения и съвети, мерси предварително! :)

Искаш да си накупиш машинарията ли? Според мен опитай да продаваш с принт он деманд, ако ти се получава, тогава инвестирай. Уловката е, че няма да има контрол върху качеството.

Занимавам се с печат върху текстил повече от 7 години.
Съществуват поне 15 метода за печат. При всеки метод си има предимства и недостатъци, включително и DTF. Разковничето е, че световния пазар го наложи драстично и до голяма степен уби DTG. Аз лично го харесвам и предпочитам за по-дребни елементи или лога. Относно печат на големи размери-не ми допада, че стой като мушама и се вижда ръба на печата. Другото, което е, че твърде много станаха хората с DTF, с какво мислиш, че ще изпъкнеш пред конкуренцията? С качество няма да си по-добър, с цена също, освен ако не си шиеш дрехите. Относно "яките" дизайни, приятелю, в България се търси и носи марка. Тук обществото е комплексирано и не може да си позволи да носи "обикновенна" тениска, с какъвто и принт да е, колкото и жалко да е.
Лично аз печатам по мой метод по разработена и утвърдена българска технология, който ми позволява високо DTG качество на достъпна цена. Печатам и по още няколко метода на печат - сублимация, термотрансферна адхезия, метализиране и велур. Тази широка гама на възможности ми позволява да обхвана широк периметър от искания на клиентите.
И все пак ако решиш DTF - препоръчвам да бъде от Принт-хаус с лицензиран софтуер и по-точно модела, който сам пудри и пече - https://print-house.bg/магазин/dtf-принтер-и-шейкър-ph-330pro/
15000лв+1000лв софтуер. В момента за съжаление е изчерпан.
Тези преработените за по 2000-3000лв в олх въобще не се занимавай. Писано е много за тях в нета. Ще ти строши нервите и накрая ще се чудиш на кой да го пробуташ. Там основния проблем е, че тези принтери не са създадени да работят с такъв софтуер. Не е въпрос само да вземеш една машина, а да я управляваш адекватно, да знаеш какво правиш с нея, да имаш познания в предпечатната подготовка, файловете и най-вече опита с нея за да получиш краен резултат, който да удовлетвори клиентите.

Успех.

Последно редактирано:

Горе