Според мен е нормално да е такъв рийча. Вие какво искате, всяка ваша публикация да стига до всичките ви фенове? Тогава ще е голям спам и всеки линк ще се губи измежду още безброй такива в потока на потребителя.
Смятам, че механизмът на работа следва добра логика - публикацията първоначално достига до да кажем 10% от хората ви, ако тя е достатъчно интересна и привличаща вниманието, една част от тези 10% ще я харесат и споделят, с което ще спечелите още няколко процента рийч. От своя страна следващите харесали и споделили също ще я разпространят на своите приятели. Когато това стане с достатъчно много хора, ето ви вайръл публикация.
Не може да се очаква да се пускат по 20 линка/снимки/статуса на ден и да имат 50% рийч. Аз също получавам около 10% през повечето време. Имам обаче и публикации с 40 000 рийч при страница със 100 000 фена, което си е 40%. Ориентирам се по публикациите с най-голям рийч и се старая да пускам подобни на тях, след като очевидно привличат най-голям интерес.
Не става дума да се лакомим, а за статистики. До онзи ден в страница с 200 000 като пусна тематична снимка и имаше по 10 000 показвания и 1500 лайка, което дори не е много за такава снимка по тематиката.
И всяка хубава снимка правеше между 10 000 и 20 000 рийч, а от 2 дни яките снимки правят по 800-1000 показвания и 50 лайка. От страница с 200 000, мисля, че е нищожно.
Не става дума да се лакомим, а за статистики. До онзи ден в страница с 200 000 като пусна тематична снимка и имаше по 10 000 показвания и 1500 лайка, което дори не е много за такава снимка по тематиката.
И всяка хубава снимка правеше между 10 000 и 20 000 рийч, а от 2 дни яките снимки правят по 800-1000 показвания и 50 лайка. От страница с 200 000, мисля, че е нищожно.
около 20-30% спад в последната седмица.. А аз си мисля, че е от мен проблема.. бахти злето..
Отделно, че алгоритъма прави проблеми, ама аз имам няколко страници, тези които са на зелено и с повече сгодени, нещата изглеждат добре и рийча не е толкова зле... май май нова политика, ама толкова е трудно да поддържаш постоянно страницата ти на зелено без да ползваш платените им опции...
Какво зелено, какви пет лева?