Здравейте, имам няколко въпроса.
Ако човек си намери работа по интернет, като Freelancer, трябва ли да се декларират доходи след това? Питам за да знам какво да очаквам и дали може да се печели реално от това.
Ето примерна ситуация:
- Работи се с физическо лице или фирма извън България, например Америка.
- Няма подписване на договори. Всичко е на приятелска дума.
- За разплащане се използва банкова сметка.
- На година се достигнат над 20 000$.
Ако се случи подобна примерна ситуация, чрез използване на Freelance уеб сайтове, как трябва да се постъпи? Същия въпрос може да важи и за хора занимаващи се с online залагания от чуждестранни сайтове, Pay Per Click, Pay Per View програми и други подобни. А накрая използване на PayPal, кредитна карта или банкова сметка с която да се получи изкараната сума.
Как декларирате доходи получени чрез такава работа по интернет?
Какви са последствията ако не го направите?
По същата логика всеки който праща от чужбина пари на ръка или по банкова сметка на своите роднини, трябва след това тези пари да бъдат декларирани като доход в България, но прави ли се това?
Конкретно за примерната ситуация какво мислите?
Ако човек си намери работа по интернет, като Freelancer, трябва ли да се декларират доходи след това? Питам за да знам какво да очаквам и дали може да се печели реално от това.
Ето примерна ситуация:
- Работи се с физическо лице или фирма извън България, например Америка.
- Няма подписване на договори. Всичко е на приятелска дума.
- За разплащане се използва банкова сметка.
- На година се достигнат над 20 000$.
Ако се случи подобна примерна ситуация, чрез използване на Freelance уеб сайтове, как трябва да се постъпи? Същия въпрос може да важи и за хора занимаващи се с online залагания от чуждестранни сайтове, Pay Per Click, Pay Per View програми и други подобни. А накрая използване на PayPal, кредитна карта или банкова сметка с която да се получи изкараната сума.
Как декларирате доходи получени чрез такава работа по интернет?
Какви са последствията ако не го направите?
По същата логика всеки който праща от чужбина пари на ръка или по банкова сметка на своите роднини, трябва след това тези пари да бъдат декларирани като доход в България, но прави ли се това?
Конкретно за примерната ситуация какво мислите?